Brâncuşi, folosit de PSD pentru căpuşarea banului public

Consiliul Judeţean Gorj a majorat de opt ori cotizaţia anuală pentru Asociaţia de Promovare şi Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuşi”, acolo unde preşedinte este vicepreşedintele PSD Gorj, Ciprian Florescu. Dan Vâlceanu, liderul grupului PNL, crede că nu este justificată majorarea sumei de la 2.500 lei la 20.000 de lei.

Ion Călinoiu le-a cerut consilierilor judeţeni să aprobe o hotărâre deja luată de vicepreşedintele Ciprian Florescu. Liberalii au contestat, motivând că se alocă foarte mulţi bani turismului şi nu se face nimic în acest sens. „Eu nu ştiu cum s-a promovat turismul şi v-am întrebat şi atunci când s-a înfiinţat această asociaţie, ce a făcut şi ce va mai face pentru Gorj. Pe de altă parte, nu reiese din expunerea de motive de ce sunt necesari aceşti bani. Ba mai mult, ne spuneţi că trebuie să aprobăm această sumă pentru că domnul Florescu a aprobat-o deja în Adunarea Generală. Noi n-am văzut nici măcar o proiecţie a acestor bani, ce se va face cu aceşti bani. Nu putem da bani pentru diverse activităţi fără să ştim cum vor fi cheltuiţi”, s-a revoltat Dan Vâlceanu.

Ion Călinoiu spune că s-a majorat cotizaţia pentru că Asociaţia „Acasă la Brâncuşi” are nevoie de bani ca să-şi realizeze obiectivele propuse pentru acest an. „Este o contribuţie prin cotizaţie de 20.000 de lei, asta înseamnă 200 de milioane de lei vechi, anual, pentru o mai bună susţinere şi o mai bună activitate la nivelul acestei entităţi. În acest an, avem acel eveniment la sfârşitul lunii august, la care veţi participa, şi trebuie susţinut. Justificarea banilor se face după ce se cheltuiesc. Dacă nu sunt cheltuieli în conformitate cu prevederile legale îi retragem”, a declarat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: