Buget asigurat pentru un sezon

Pandurii şi-a asigurat bugetul pentru acest sezon prin vânzările lui Vlad şi Nistor, dar şi prin banii din drepturile TV. Gorjenii pot miza sigur în acest moment pe 5 milioane de euro.

Pandurii are viitorul sezon asigurat şi fără finanţare de la CEO. Din drepturile TV clubul încasează 3,2 milioane de euro iar vânzările de jucători mai adaugă 2,6 milioane. Suficient ca grijile să dispară până în vara viitoare.

Vara se vinde bine !

Pandurii are parte de o vară tare productivă. După ce în iarnă l-au dat pe Maxim la Stuttgart cu 1,5 milioane de euro, gorjenii au ieşit şi mai bine acum. Primul tun financiar a fost vânzarea fundaşului Alexandru Vlad în Ucraina la Dnepr pentru aproximativ 1,3 milioane de euro. O afacere excelentă având în vedere că Vlad venise ca un anonim de la Curtea de Argeş pe bani de buzunar. Aici trebuie menţionat şi meritul lui Grigoraş care l-a întors pe Vlad din împrumutul de la Săgeata Năvodari şi l-a băgat titular în locul lui Cardoso. Au urmat apoi banii pe Chiricheş. Steaua a răscumpărat clauza de 20% pe care Pandurii o mai avea din fundaş. Suma: 500 de mii de euro. Cu cei 700 de mii încasaţi iniţial, Chiricheş le-a adus pandurilor în total 1,2 milioane. Ultimul pe listă a fost Nistor. Mijlocaşul de 25 de ani şi-a văzut visul cu ochii şi a plecat în străinătate. Când a auzit de oferta de la Evian, Nistor nici n-a mai fost interesat de Steaua şi de o eventuală participare în Liga Campionilor. Francezii au plătit 800 de mii de euro pentru Nistor, bani frumoşi având în vedere că gorjenii riscau să-l piardă gratis în vara viitoare, pe modelul Viera. Din cele 2,6 milioane încasate în această vară, Pandurii a investit cam 600 de mii de euro în transferuri. Mare parte din sumă, 500 de mii, s-a dus pe achiziţionarea lui Eric şi Breeveld de la Mediaş. Restul au mers în Muntenegru pentru golgeterul Adrovic.

Drepturile TV, mină de aur !

Pandurii au obţinut sezonul trecut titlul de vicecampioană iar asta contează mult în planul imaginii şi enorm pe plan financiar. Practic pentru această performanţă, gorjenii au de încasat din drepturile TV 3,2 milioane de euro! Jumătate din această sumă le-a intrat deja în conturi, urmând ca cealaltă jumătate să fie virată de LPF la iarnă. La aceşti bani se adaugă sumele virate de diverşi sponsori precum şi banii din vânzarea de bilete şi abonamente. Toate acestea i-au permis lui Condescu să renunţe la finanţarea de la CEO şi să anunţe un buget de 5 milioane de euro pentru acest sezon. Pandurii mai poate încasa nişte bani frumoşi şi de la UEFA. Asta numai dacă trece însă de Braga şi intră în grupele Europa League. În acest caz, gorjenii ar avea garantată de la forul european suma de 1,3 milioane de euro. La asta s-ar adăuga însă bonusuri pentru fiecare egal sau victorie precum şi bani din drepturile TV. Pentru fiecare tur preliminar jucat până acum, Pandurii a încasat câte 100 de mii de euro de la UEFA. Banii au fost suficienţi doar ca să amortizeze însă costurile cu organizarea meciului de pe teren propriu precum şi cele cu deplasarea echipei, fie la Tallinn, fie la Tel Aviv.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: