Bumbeşti Jiu va avea şi spital şi cămin de bătrâni

Unitatea spitalicească de la Bumbeşti Jiu va deveni jumătate centru de bătrâni şi jumătate spital. Autorităţile au reuşit astfel să împace şi capra şi varza şi au promis că cel târziu, vineri unitatea va fi redeschisă.

Autorităţile locale de la Bumbeşti Jiu au găsit o formulă să împace şi comunitatea locală şi Ministerul Sănătăţii. O parte se va transforma în centru de bătrâni, aşa cum a cerut Ministerul Sănătăţii, iar altă parte îşi va păstra profilul devenind secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă. „Deocamdată ce pot să vă spun este că aşteptăm astăzi răspunsul ministerului şi sunt convins că va fi unul pozitiv. Spitalul se va deschide ca secţie exterioară a Spitalului Judeţean, însă cu o capacitatea de doar 55 de paturi şi bineînţeles mai puţini medici. Cealaltă parte a spitalului o vom transforma în cămin de bătrâni, dar şi aici sunt o serie de proceduri de urmat şi vom vedea care sunt paşii pe care va trebui să-i parcurgem pentru acest centru”, susţine Ilie Crintea, viceprimarul din  Bumbeşti Jiu.

Autorităţile locale de la Bumbeşti Jiu au astăzi o întâlnire cu toţi consilierii unde tema va fi evident spitalul. Chiar dacă vor face şi voia ministerului cu înfiinţarea centrului de bătrâni, povara tot pe umerii autorităţilor locale va cădea. 

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: