Călinoiu s-a hotărât pentru ce funcţie va candida

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat la Radio Infinit că s-a hotărât ce funcţie va ataca la alegerile din 2016, dar va face public după o discuţie în partid. Cert este că Ion Călinoiu nu a exclus alegerile parlamentare, iar în spaţiul public circulă zvonul că ar fi interesat de un post de senator. Totodată, Călinoiu a spus că va candida împreună cu Florin Cârciumaru la conducerea PSD Gorj pentru funcţiile pe care le deţin şi acum: Cârciumaru preşedinte şi el preşedinte executiv. Călinoiu mai spune că PSD va câştiga alegerile locale şi parlamentare în Gorj.

Reporter: V-aţi decis în privinţa candidaturii? spuneaţi că după Paşti luaţi o decizie.

Ion Călinoiu: Aşa am spus. După Paşti e o perioadă lungă. Competiţia alegerilor electorale e foarte importantă şi alegerea candidatului e un element important. În ceea ce mă priveşte mă voi pronunţa ca dorinţă a mea după ce vom discuta în biroul judeţean, comitetul executiv, ca să nu produc animozităţi, pentru că şi aşa sunt destule. Vom stabili nişte criterii.  

Rep.: Dar în interiorul dvs aţi luat decizia?

I.C.: În interiorul meu da. Dar să vedem dacă decizia mea corespunde cu ce trebuie să facem.  O să candidez la o funcţie fie la locale, fie parlamentare şi cine are şanse mai mari va fi susţinut.

Rep.: Veţi mai candida pentru funcţia de preşedinte executiv la PSD?

I.C.: Există funcţie de preşedinte executiv şi împreună cu domnul Florin Cârciumaru vom candida în acelaşi tandem la partid.

Rep.: Consideraţi PNL o ameninţare pentru locale? Primarii ar putea migra spre PNL dacă PSD pleacă de la guvernare.

I.C.: PSD nu va pleca de la guvernare şi mai mult decât atât guvernarea PSD a demonstrat că şi-a făcut treaba.

Rep.: Vă ajută să câştigaţi alegerile?

I.C.: Când lucrurile merg spre o direcţie bună avem argumente să mergem să facem o campanie electorală pe fapte, nu pe vorbe. Nu ne e frică de PNL, îi considerăm competitori, dar le amintim ce am făcut. PSD prin guvernare a demonstrat că s-a preocupat de interesul general.

Rep.: Veţi câştiga Consiliul Judeţean şi Primăria?

I.C.: Consiliul Judeţean, Primăria Târgu Jiu şi majoritatea primăriilor la nivelul judeţului Gorj. Vom câştiga şi parlamentarele. E un angajament.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: