Călinoiu: Se modifică legea, iar primarii scapă de incompatibilităţi

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat, într-un interviu la Radio Infinit, că în curând va fi modificată legea, iar cei treizeci de primari din Gorj vor scăpa de incompatibilităţi. Acesta a mai vorbit şi despre urmărirea penală a lui Marin Condescu, retragerea lui Florin Cârciumaru din AGA Pandurii, dar şi despre trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea. 

Reporter: Domnul Dan Ilie Morega se întreabă de ce mai vorbiţi de Pandurii, pentru că aţi renunţat la acţionariat.

Ion Călinoiu: Tot în calitatea pe care o are Morega de a-mi cere mie demisia. De cetăţean.  Şi eu am dreptul să zic ceva în calitate de cetăţean, dar mai mult decât atât, potrivit legii, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, prin raport de colaborare cu factorii de răspundere, autorităţi locale, servicii deconcentrate, răspunde de situaţia economică şi socială a judeţului Gorj şi inclusiv cultura sportivă.

Rep.: Domnul David îl roagă pe domnul Cârciumaru să rămână în AGA.

I.C.: Încă nu este plecat. Şi eu cred că trebuie să rămână până se pun lucrurile la punct. Cred că AGA trebuie să se întrunească de îndată. Dar normal ar fi ca în AGA să fie altcineva, la câte probleme are Cârciumaru la nivelul localităţii, cred că poate să încredinţeze altcuiva această responsabilitate.

Rep.: Domnul Condescu a declarat că vrea să facă agricultură. A mai dat declaraţii de acest gen.

I.C.: Eu cred că e suficient cât am dezbătut acest subiect. (...)

Rep.: Sunt persoane şi care spun că e ordin politic ce i se întâmplă lui Condescu, că nu ar fi răspuns ordinelor dvs.

I.C.: Nu i-am solicitat lui Condescu să răspundă la comenzile mele. (...)Se face o anchetă în mod normal, firesc. Prezumţia de nevinovăţie primează. Nu e un dosar politic.

Rep.: Cum credeţi că se va încheia toată această tevatură?

I.C.: Trebuie să avem în faza finală, tot ce ne dorim cu toţii, linişte şi normalitate.

Rep.: Cum comentaţi trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea?

I.C.: Nu are legătură partea de acuze cu activitatea de ministru. Am văzut pe stenograme: Luaţi-i pe sus şi duceţi-i la vot. Păi s-a întâmplat aşa ceva? A fost clar o mobilizare la vot pe care a făcut-o şi o are în activitatea sa orice partid politic care vrea să câştige alegerile. Nu au legătură cu activitate sa de ministru. E un dosar politic.

Rep.: 30 de primari gorjeni sunt incompatibili în judeţul Gorj.

I.C.: Va fi reglementat în scurt timp. Intrarea în incompatibilitate nu se face aşa, printr-o constatare şi imediat după aceea să treci la o sancţiune. Va fi o modificare la lege care va stabili foarte clar, odată cu acea constatare de incompatibilitate pentru cei ce se găsesc în ea, li se dă un termen de 20-30 de zile să-şi aleagă, ori o parte, ori alta.

Rep.: Va mai fi rectificare bugetară?

I.C.: Ar trebui să aibă loc. Vor fi mutaţi bani dintr-o parte în alta, cum a spus şi primul ministru.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: