Călinoiu ţine ochii închişi de frică

Am văzut mulţi politicieni care mint. Mint atunci când promit o viaţă mai bună. Mint atunci când spun că nu au furat. Mint atunci când susţin că o anumită declaraţie nu le aparţine. Mint ca să le ia ochii la fraieri. Dar, Călinoiu de la Gorj a ajuns la performanţa incredibilă de a minţi atunci când documentele oficiale arată ceva cu care el nu este de acord.

Complexul Energetic Oltenia a întocmit bilanţul la şase luni, în care directorii scriu negru pe alb că societatea este pe pierdere. Aproape două mii de miliarde de lei vechi este pierderea CEO pe şase luni. Situaţia este atât de tragică, încât Călinoiu a închis ochii de frică şi a spus pe nerăsuflate că nu sunt pierderi la CEO şi că Ciurel asigură un management performant. Lui Călinoiu îi este groază pur şi simplu să accepte realitatea. Nu pentru că îi pasă lui de CEO sau de familiile celor 19.000 de angajaţi. Îi este groază de faptul că salariaţii complexului vor vedea dimensiunea dezastrului produs de echipa lui Ciurel. O echipă de politruci, care nici nu mai ştie pe cine să dea vina pentru propriul eşec.

Pierderea de două mii de miliarde de lei vechi înregistrată de CE Oltenia în primele şase luni ale anului este doar vârful aisbergului. Bilanţul companiei şi raportul Consiliului de Supraveghere, care pot fi consultate pe site-ul Fondului Proprietatea, deoarece Ciurel le-a ţinut ascunse, arată proporţiile dezastrului. CE Oltenia vinde energia mult sub costul de producţie, la fel şi cărbunele. Investiţiile au fost realizate doar în proporţie de 30%. Compania s-a înglodat în credite la bănci, care sunt din ce în ce mai scumpe. CEO are datorii la stat şi la furnizori. Creanţele imposibil de recuperat au crescut şi ele de la o lună la alta. Mai mulţi beneficiari ai cărbunelui de la CE Oltenia cumpără acum de la cariere private sau importă, ori au trecut pe alt tip de combustibil.

Tot din cifrele oficiale ale companiei mai rezultă că în primele şase luni ale anului, fiecare salariat a primit lunar cu 300 de lei mai puţin decât s-a prevăzut prin bugetul de venituri şi cheltuieli. Asta pe lângă cei 600 de lei pierduţi anul trecut. Interesant este că Ciurel a făcut economii doar la fondul de salarii, în timp ce cheltuielile materiale au crescut. Unde s-au dus banii, câtă vreme minerii nu mai au nici măcar şuruburi când e să facă o reparaţie?

Călinoiu nu vrea însă să citească nici bilanţul, nici raportul Consiliului de Supraveghere. El preferă să preia minciunile lui Ciurel şi să le repete, până va ajunge să le creadă. Zic să facă un efort totuşi şi să dea piept cu realitatea. Dacă 19.000 de mineri şi energeticieni o suportă în fiecare zi, poate şi el măcar să o privească.

LINKURILE CĂTRE BILANTUL S1 - 2014 ŞI RAPORTUL CONSILIULUI DE SUPRAVEGHERE

http://www.fondulproprietatea.ro/sites/default/files/situatii_financiare_30.06.2014-_depuse_0.pdf

http://www.fondulproprietatea.ro/sites/default/files/raport_consiliu_de_supraveghere_s1_2014_0.pdf

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: