Călinoiu – „Aştept cu drag organele de cercetare”

Cu zâmbetul pe buză şi convins că are asul în mânecă, aşa a primit Ion Călinoiu solicitarea lui Ion Ruşeţ de a fi deschisă o anchetă menită să clarifice modul în care Consiliul Judeţean a folosit un milion de lei pentru a promova Gorjul cu nişte munţi de prin Germania. Convins că are parte doar de o cacealma a senatorului democrat-liberal, preşedintele CJ nu a tresărit în nici un fel atunci când a fost întrebat despre solicitarea celui care îi va fi contracandidat în bătălia electorală, fiind sigur că dacă nu se pierde cu firea rămâne cu potul cel mare şi nu ratează startul unei lupte care a început chiar în Săptămâna Patimilor.

Ion Călinoiu a citit cu atenţie declaraţia pe care Ruşeţ a făcut-o în Parlament şi prin care îi solicită să îşi ceară scuze gorjenilor pentru gafa cu munţii şi să explice cum de a fost posibil aşa ceva, „bonusul” pe care îl vrea senatorul fiind o anchetă, penală, evident, pentru ca organele abilitate ale statului să vadă dacă banii au fost cheltuiţi corect. Preşedintele Consiliului Judeţean spune că nu se sperie de nicio anchetă pentru că e convins că nu va fi nici prima şi nici ultima pe care o solicită cineva la adresa sa.

„Aştept cu drag organele de anchetă de cercetare, care nu sunt nici ultimele, nici primele. Motive să-mi cer iertare nu am, poate doar că sunt nevoit să mă implic într-un asemenea scandal şi să apar în ziar cu aşa ceva chiar acum înainte de Paşti. Iertare să-şi ceară de la gorjeni Ruşeţ, că el a susţinut un Guvern care a tăiat pensiile şi salariile oamenilor. Văd că la declaraţii din astea e bun, dar când trebuie să rezolve o problemă a judeţului…E o cacealma de-a lui, vă spun eu, pentru că dacă era bun, rezolva problema cu drumul spre Sadu, care trenează de atâţia ani. E preşedintele partidului de guvernământ din judeţ şi în afară de interpelări ce a făcut pentru a rezolva problema- Nimic!”, spune Călinoiu.

        

TURIŞTI

Călinoiu mai spune că proiectul cu munţii din Germani a adus mulţi turişti. „Vorbim pe cifre statistice, oficiale, şi vedem că avem în ianuarie 2012 o creştere cu 15% a numărului de turişti faţă de ianuarie 2011. Asta spune ceva pentru noi. E şi ca urmare a proiectului acestuia şi ca urmare a îmbunătăţirii infrastructurii, sunt mai multe la mijloc, important este că oamenii se interesează de Gorj. Asta contează, nu cacealmalele lui Ruşeţ”.

PROIECT

Consiliul Judeţean a beneficiat de fonduri nerambursabile pentru finanţarea unui proiect denumit „Redescoperă Gorjul”, ce a conţinut o serie de materiale de promovare a judeţului, printre care realizarea unui film de prezentare turistică, mii de pliante, albume de prezentare a judeţului Gorj, steguleţe, pixuri, brelocuri, insigne, majoritatea fiind considerate de Ruşeţ ca fiind de o calitate îndoielnică, motiv pentru care senatorul şi crede că proiectul nu şi-a atins obiectivul de promovare a judeţului.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: