Cămătar anchetat în libertate

Un bărbat din Târgu Jiu, acuzat de șantaj și camătă, ambele infracțiuni în formă continuată, va fi anchetat în libertate, sub control judiciar.

Magistrații Judecătoriei Târgu Jiu nu au fost de acord cu propunerea procurorilor de prelungire a măsurii arestului la domiciliu.

„În baza (...) înlocuieşte măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Pavălă Andrei, cercetat pentru comiterea unei infracţiuni de şantaj în formă continuată şi camătă în formă continuată (4 acte materiale), cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri”, se arată în minuta de miercuri a Judecătoriei Târgu Jiu.

Pe durata controlului judiciar, bărbatul de 35 de ani nu poate pleca din țară și nu are voie să comunice cu martorii şi cu persoanele vătămate din dosar.

În noiembrie, trei gorjeni, între care și Pavălă, au fost reținuți, pentru șantaj, camătă și complicitate la infracțiunea de camătă, după ce ar fi prejudiciat, cu aproximativ 300.000 de lei, 18 persoane. Polițiștii au efectuat atunci percheziții domiciliare la Târgu Jiu și Turcinești.

Vizualizări: 5,957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: