Căminul cultural din Jupâneşti, un spaţiu modern pentru nunţi

Nunţile la cort aproape că au dispărut din mediul rural. Majoritatea tinerilor preferă tot mai mult spaţiile închise unde veselia şi voia bună nu pot fi afectate de vremea rea. Din acest motiv, tot mai multe primării au trecut modernizarea căminelor culturale pe lista de priorităţi. Într-o astfel de situaţie se află şi comuna Jupâneşti unde lucrările de reabilitare a căminului cultural sunt în toi.

Primăria comunei Jupâneşti continuă lucrările de modernizare a căminului cultural. După ce a fost modernizat interiorul, autorităţile locale au dispus modernizarea exteriorului clădirii. În momentul de faţă, căminul cultural asigură   condiţii moderne pentru a se putea organiza diferite evenimente. Valoarea lucrărilor de investiţii se ridică la suma de 50.000 de lei, bani alocaţi din bugetul local. „Interiorul căminului cultural a fost complet renovat: s-au efectuat zugrăveli, s-a parchetat scena, a fost amenajată bucătăria şi grupurile sanitare. În momentul de faţă, se realizează hidroizolaţia temeliei şi împrejmuirea căminului”, a declarat Petre Guşiţă, primarul de la Jupâneşti.

Căminul cultural de la Jupâneşti are o capacitate de aproximativ 400 de locuri, iar pentru închiriere primăria percepe o taxă de 1000 de lei/eveniment. „Avem foarte multe solicitări pentru închirierea căminului cultural. Cred că, avem în jur de 20 de solicitări/an pentru diferite evenimente: nunţi, botezuri şi pomeni. Oamenii preferă să-şi organizeze evenimentele la căminul cultural pentru că spaţiul este foarte încăpător, avem veselă şi mobilier adecvat. Banii pe care îi încasăm din taxa de închiriere îi investim în modernizarea căminului”, a precizat Petre Guşiţă.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: