Când trecea Ponta Gilortul…

Dintre multele minciuni spuse de premierul Victor Ponta „la inundaţii”, una mi s-a părut prea penibilă chiar şi pentru el. Ponta şi-a „amintit”, zice el, că „a trecut de sute de ori Gilortul” şi că de obicei poate fi trecut „la cizmă”. Poate presa centrală, care încă mai crede minciuna că Victor Ponta este gorjean, o fi zis că în copilărie Victor Viorel se scălda „la Gilort”. Pentru cei care încă nu ştiu, Ponta s-a făcut gorjean în 2006, pentru că era deputat şi nu-şi putea deconta chiria la parlament dacă îşi păstra buletinul de Bucureşti. A cumpărat o cabană de lemn de la familia lui Radu Teodorescu, pe atunci angajat la cabinetul lui parlamentar, ulterior prefect şi secretar general adjunct în Ministerul Justiţiei, şi şi-a declarat acolo domiciliul.

Din 2006 şi până acum, Ponta a ajuns de cel mult 40 de ori în Gorj, iar prin Baia de Fier abia dacă a trecut o dată la câţiva ani. Când a trecut el de sute de ori Gilortul „la cizmă”? Cred că sunt bătrâni născuţi, crescuţi şi trăiţi la Baia de Fier sau la Novaci, care nu au ajuns la această performanţă. Cu câtă nesimţire poţi să minţi ca să ajungi să inventezi aşa ceva? Ponta nu este născut în Gorj, şi-a făcut buletin de Baia de Fier la doi ani după ce a câştigat primul mandat, pentru a şmenui nişte bani. Să lase povestea asta cu „gorjeanul care este”, că nu are nicio legătură de sânge cu nicio persoană născută pe meleaguri olteneşti.

Minciuna cu trecutul Gilortului este doar una care arată cât de mărunt este caracterul premierului Ponta, aspirant acum la cea mai înaltă funcţie în stat. Şi-a lansat candidatura într-o zi de marţi, la Craiova, zi cu inundaţii care au făcut prăpăd în toată Oltenia. Pesediştilor le place atât de mult să-l perie pe Ponta, încât uneori fac gafe incredibile. Este cazul senatorului de Gorj Mihnea Costoiu, ministru în cabinetul Ponta, care a văzut semne bune în puhoaiele de la Novaci, spunând că apa aduce noroc şi că le va aduce şi lui Ponta şi PSD-ului. Lua-v-ar Gilortul cu norocul vostru cu tot!

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: