Cantina săracilor, renovată degeaba. Asistaţii primesc mâncarea prin catering

Renovările la cantina săracilor din cadrul Direcţiei de Protecţie Socială au fost finalizate de câteva luni bune însă chiar şi acum târgujienii nevoiaşi continuă să-şi ia mâncarea în sistem catering. Reprezentanţii direcţiei spun că ar mai fi nevoie de cel puţin trei miliarde pentru dotarea acesteia. Decât să dea banii, autorităţile preferă să ia mâncare de la firme.

Primăria Târgu Jiu nu are bani să redea în folosinţă Cantina de ajutor a săracilor din oraş. S-au investit două miliarde de lei în extinderea şi refacerea pereţilor însă nu sunt bani pentru dotarea cu aparatura electrocasnică necesară. Astfel târgujienii nevoiaşi continuă să-şi ia mâncarea în sistem de catering. Peste 130 de persoane se află în acest moment în evidenţa Direcţiei de Protecţie Socială ca luându-şi masa de la cantina săracilor. „În urma unui studiu pe care l-am făcut în primăvară, numai aparatura de încălzire depăşea un miliard, plus că mai este nevoie de utilaje frigorifice, roboţi de tocat, plite, cuptoare. Nu mai gătim aici, de aproape doi ani funcţionăm în regim de catering. Este avantajos pentru noi pentru că altfel cheltuielile ar fi foarte mari”, a declarat Ion Bucică, directorul economic din cadrul Direcţiei de Protecţie Socială. Contractul cu firma de catering este încheiat pe o perioadă de un an, suma alocată de consiliul local fiind de 6 lei pe zi. „Numărul de persoane poate varia, săptămâna trecută am avut 163 de persoane, săptămâna asta avem 143. În acest moment avem o singură bucătăreasă care distribuie mâncarea, restul angajaţilor fiind transferaţi la creşa Petunia. Oamenii beneficiază de două mese pe zi, prânz şi cină”, a declarat Ion Bucică.

Cert este însă că, potrivit reprezentanţilor direcţiei, cantina săracilor nu va funcţiona ca înainte nici măcar în anul viitor.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: