Cârciumaru, atacat de pesedişti

Florin Cârciumaru este cel mai atacat lider politic gorjean din ultimele luni. Şi nu este atacat de opoziţie, ci de subalternii săi pe linie de partid. Cei mai vehemenţi ar fi Cosmin Pigui – preşedintele PSD Peştişani, Gheorghe Pecingină – vicepreşedinte PSD Târgu Jiu şi Mihai Prunariu – vicepreşedinte PSD Gorj. Că primul o face din calitatea de jurnalist, al doilea de avocat, iar al treilea de suporter al echipei Pandurii, este mai puţin important. Cred că sunt cu toţii conştienţi că îşi atacă şeful de partid, chiar dacă sunt pesedişti de relativ puţin timp.

Lui Cârciumaru i se reproşează, deocamdată, prietenia cu întâiul duşman al lui Călinoiu, Marin Condescu. Spun deocamdată, pentru că sunt surse care acreditează ideea extinderii atacurilor la chestiuni mai de substanţă, de care Florin Cârciumaru se teme şi care ar putea contura unele doare penale. Până la urmă, nu atacurile din interiorul PSD sunt anormale, pot fi chiar un semn de sănătate pentru partid, cât lipsa de răspuns a primarului, dar mai ales lipsa de susţinere a lui Călinoiu şi a altor lideri cu vechime.

Faptul că nimeni din PSD nu îl apără pe Cârciumaru spune multe despre poziţia pe care acesta o mai are în partid. Florin Cârciumaru a pus întotdeauna imaginea sa înaintea interesului de partid şi a ales de multe ori să nu se implice, atunci când alţi primari sau lideri PSD erau la greu. A evitat să se implice în scandaluri pentru alţii, iar acum nimeni nu a simţit nevoia să se întrebe măcar de ce Cârciumaru este atacat de pesedişti. Cu toţii îl recunosc de şef pe Călinoiu, la care merg atunci când au de rezolvat o problemă.

Ion Călinoiu a simţit însă nevoia să dezmintă un zvon publicat zilele trecute de Pandurul. Ca şi alte ziare din Gorj, Pandurul are o rubrică, Pe surse, unde sunt preluate informaţii care circulă prin culisele politicii, fără ca persoanele care le vehiculează să îşi asume o declaraţie publică. Cred că oricine poate face diferenţa dintre un zvon şi o ştire, dar Călinoiu se lasă manipulat de colegii de la radiouri, reacţionează şi transformă zvonul într-o dezbatere de presă. Ba chiar ne cere să punem cărţile pe masă, să spunem cine a lansat zvonul. Dacă politicianul cu pricina ar fi vrut să îşi asume declaraţia, ar fi fost o ştire publicată în pagina de politică, nu câteva rânduri la rubrica de zvonuri.

„Nu vreau să folosesc cuvinte grele, degeaba încearcă să ne ştirbească imaginea. Eu şi Cârciumaru avem o relaţie pentru care am muncit şi de care nu vrem să ne batem joc”, a spus Ion Călinoiu la radio, dorind să dezmintă faptul că vrea îndepărtarea lui Cârciumaru şi de la şefia PSD Gorj, după ce l-a făcut să plece de la Pandurii. Cum şi Cârciumaru se dă la fel de prieten cu Ion Călinoiu, nu ne rămâne decât să îi credem pe cuvânt şi să vedem dacă prietenia asta se va materializa şi în potolirea pittbull-ilor de partid. Aţi văzut că aşa face şi Crin Antonescu, dispus din dragoste pentru Victor Ponta să excludă din PNL pe oricine îl atacă pe premier. Sau Victor Ponta, care nu răspunde niciodată public atacurilor lui Crin. Nu direct, ci cu gura socrului său Ilie Sârbu. Aşa că domnilor Călinoiu şi Cârciumaru, e nevoie de mai mult teatru ca să daţi impresia că vă aveţi ca fraţii. Să daţi impresia opiniei publice, pentru că ziariştii ştiu deja ce spuneţi în particular unul despre altul.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: