Casa de Cultură a Sindicatelor, vândută pentru 8 miliarde de lei vechi

Fundaţia Casa de Cultură a Sindicatelor a intrat în faliment ca urmare a neachitării datoriilor către Direcţia de Finanţe şi Direcţia de Taxe şi Impozite Locale. Valoarea acestora se ridică la circa 8 miliarde de lei vechi. Administratorii clădirii susţin că vânzarea Casei de Cultură a Sindicatelor este dorită de persoane influente din judeţul Gorj, mai exact de aceleaşi care au distrus Casa Tineretului.

Casa de Cultură a Sindicatelor a fost administrată până în luna decembrie a anului trecut de o fundaţie care a intrat în faliment. Această fundaţie nu a plătit niciodată datoriile către stat. Până în prezent, Fundaţia Casa de Cultură a Sindicatelor a acumulat o datorie de circa 5 miliarde de lei vechi către Direcţia de Taxe şi Impozite Locale şi o datorie de circa 3 miliarde de lei la Direcţia de Finanţe. Creditorii vor să execute silit fundaţia, numai că între timp CNSLR Frăţia a anunţat că această clădire este în patrimoniul sindicatelor, nu al fundaţiei. Ba mai mult sindicatele sunt hotărâte să dea în judecată fundaţia. “Suntem ameninţaţi de către lichidator cu faptul că se va pune sechestrul, sigiliul, pe bunurile şi clădirea Casei de Cultură. De aproximativ un an, CNSLR Frăţia administrează Casa de Cultură a Sindicatelor şi nu are niciun fel de datorie la stat sau la plata utilităţilor. Datoriile sunt ale fundaţiei care a intrat în faliment. Noi nu avem nici o legătură cu această fundaţie. Vom face plângere penală împotriva Fundaţiei Casa de Cultură”, a declarat Valentin Popa, preşedintele CNSLR Frăţia, filiala Gorj.

Dorită de persoane influente

Reprezentanţii sindicatelor spun că vânzarea Casei de Cultură este în avantajul unor persoane influente din judeţul Gorj, în această problemă fiind implicate aceleaşi persoane care au distrus Casa Tineretului. “Aici sunt interese ascunse. Vânzarea Casei de Cultură este dorită de aceleaşi persoane implicate şi în problema Casei Tineretului. Nu mi se pare normal ca organele abilitate să nu se fi autosesizat până acum. În urmă cu mai mult timp, Consiliul Judeţean a vândut Cinematograful Dacia pe un milion de euro. Cinematograful Dacia reprezintă doar un colţişor din Casa de Cultură. Gândiţi-vă ce înseamnă 8 miliarde de lei vechi, aşa cum vor unii să o vândă”, a precizat Valentin Popa.

“Creditorii vor hotărî dacă se vor scoate la vânzare doar bunurile sau întreaga clădire a Casei de Cultură. S-a ajuns la această situaţie deoarece nu şi-au plătit datoriile”, a declarat, în urmă cu ceva timp, lichidatorul Emanoil Ciobanu, directorul firmei Consulting Company.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: