Cât mai rezistă social-democrații?!

Din nou se clatină, dar nu se sfarmă alianța USL. Au ajuns în stadiul în care se pălmuiesc public, se calcă în picioare, se scuipă, dar nu se despart. Este vizibil că liberalii vor să fie izgoniți de la putere ca să se poată victimiza și să câștige simpatie. Parcă îl și văd pe încă prezidențiabilul Crin Antonescu văicărindu-se de faptul că  a fost dat afară pentru că n-a mai acceptat să fie a cincea roată la căruța social democraților, că n-a acceptat comportamentul dictatorial al partenerilor  care decid soarta țării ca şi când ar fi singuri la conducere, că n-a mai răbdat să asiste la vânzarea țării etc., etc. Lui Crin i-ar veni ca o mănușă o astfel de situație, dar din păcate social democrații știu și nu-i fac pe plac. Mai ales că, fără liberali, majoritatea în parlament este destul de fragilă, adică 15 voturi în plus, voturi care oricând ar putea fi întoarse de opoziție.

Calculul oamenilor lui Ponta este foarte simplu. Nu pot rupe acum alianța înainte de a se vota Bugetul pe 2014, pentru că riscă să nu poată trece Bugetul care nu mulțumește pe nimeni  și pentru care în alternativa ruperii alianței va trebui început un lung șir de compromisuri la care partidul cel mai mare nu este dispus. Atacul dur al lui Antonescu la adresa lui Ponta, legat de schimbările cu cântec de la DNA, l-au lăsat fără replică pe Ponta, dar a și ușurat situația opoziției care nu trebuie să mai facă nimic decât să se uite cum se sfâşie între ei aliații…

Liderul de la Palatul Victoria consideră că ieşirea publică a lui Crin Antonescu legată de schimbarea procurorului Papici, cel care a instrumentat dosarul „Dragnea”, a fost "năucitoare", nimeni neînţelegând nimic, şi a apreciat că este interesant faptul că preşedintele PNL "a devenit peste noapte apărătorul DNA", susţinând că acesta îşi diminuează şansele pentru prezidenţiale prin atacarea celor din conducerea executivului şi USL "Între mine şi Antonescu nu este nicio tensiune. Este o tensiune şi o văd şi eu la televizor, în apariţii publice, a lui Antonescu legat de candidatura domniei sale, dar îşi îndreaptă tirul în mod greşit asupra mea. Eu trebuie să-l ajut, nu-l încurc în niciun fel", a afirmat prim-ministrul.

Liderul social-democrat a explicat situaţia din prezent în care este ţinta atât a preşedintelui Traian Băsescu, cât şi a lui Crin Antonescu, Cătălin Predoiu şi Elenei Udrea, motivând că fiecare politician care doreşte să participe sub diferite forme pentru alegerile din 2014 loveşte în Guvern. Prim-ministrul a ţinut să precizeze că este interesant şi faptul că partenerul său de coaliţie, Crin Antonescu, "a devenit peste noapte apărătorul DNA", mişcare politică pe care Ponta nu a anticipat-o. Pentru că Ponta nu poate să spună mare lucru despre Antonescu, deoarece acesta nu face parte din Guvern și nu poate lua decizii greșite, se mulțumește să facă pe victima, dar îl asmute pe socrul său, Ilie Sîrbu, asupra liberalilor amenințându-i cu distrugerea USL și trimitea în opoziție unde aceștia chiar par că sunt…

Dacă-și înfrâng orgoliile și onoarea nereparată, social democrații vor răsufla ușurați de liberali abia după ce va trece iarna aceasta, care va lăsa urme adânci în bugetul populației.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: