Câți mineri a convins Răuț să se facă paznici

Directorul Direcţiei de Securitate din cadrul CE Oltenia, Ion Răuţ, are în sfârşit subordonaţi. Deşi această direcţie a fost înfiinţată acum câteva luni, iar Răuţ a fost plătit în acest timp degeaba, compania anunţă că au fost puşi în dispozitivele de pază ale companiei 58 de salariaţi. CE Oltenia anunţa că vrea să aibă 600 de paznici, iar ulterior directorul Ion Răuţ declara că ar mai fi nevoie de încă 300.

Conducerea companiei anunţa acum câteva luni că transformă 600 de mineri în paznici, dar nu renunță la contractele cu firmele de securitate. Selecţia viitorilor paznici s-a făcut pe baza unor criterii doar de şefi ştiute, iar procedura de selecţie bazată mai ales pe presiune nu a dat roade. La câteva luni de la demararea acestui proiect, la această direcţie condusă de Ion Răuţ lucrează 58 de angajaţi. De asemenea, din cei 600 de mineri au acceptat postul de paznic doar 92.  „În total, 58 de oameni au intrat, propriu-zis, în activitate dintre cei 92 care au absolvit cursurile. Nu au fost repartizaţi toţi, până în acest moment, deoarece mai sunt analize de făcut pentru a se vedea complexitatea posturilor. De asemenea, au fost realizate o serie de proceduri privind cooperarea între agenţii proprii ai CE Oltenia şi agenţii firmelor de pază cu care CE Oltenia are contracte“, explică conducerea într-un articol apărut în ziarul companiei.

De asemenea, se anunţă că au fost asigurate nouă posturi de pază la Jilţ, dintre care cinci la Jilţ Sud şi patru la Jilţ Nord, cu personal propriu, începând cu 1 octombrie. De la 1 noiembrie a mai fost distribuit personal propriu pentru încă şapte posturi, dintre care două la Turceni şi câte unul la UMC Rovinari, UMC Tismana, USM Rovinari, UMC Pinoasa şi UMC Lupoaia.

Licitație pentru servicii de pază la CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia organizează licitație pentru a contracta servicii de pază. Licitația va avea loc pe 2 decembrie, la ora 10.00. Cei interesați trebuie să trimită scrisorile de intenție până azi, 24 noiembrie, ora 15.

Licitația pentru pază este una extrem de importantă mai ales că societatea are în intenție să-și înființeze propria direcție de pază, însă lucrurile merg destul de greu. CE Oltenia plătește câteva milioane de euro pe an pentru serviciile de pază. Chiar și așa, pierderile CE Oltenia sunt tot de milioane de euro date fiind furturile din cadrul subunităților, care de cele mai multe ori sunt puse la cale împreună cu agenții de pază.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: