Câţi studenţi din Gorj studiază în străinătate

Câteva zeci de studenţi din străinătate au venit în Gorj pentru a face practică sau pentru a studia, în acest an universitar. Şi studenţii gorjeni au mers la studii în străinătate, pe bani europeni. Mobilităţile de studiu sunt organizate în cadrul programului Erasmus.

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu a încheiat 29 parteneriate cu universități de prestigiu din țări precum: Franța, Grecia, Portugalia, Cehia, Polonia, Spania, Germania, Turcia, Slovenia, Bulgaria, Slovacia. "UCB găzduiește 21 de studenți străini în cadrul programului Erasmus+, de la universități ca Universitatea din Porto, Portugalia, Universitatea Pireu- Grecia, Universitatea Abant Izzet Baysal- Turcia, Universitatea Eskisehir Osmangazi- Turcia. Astfel, 9 studenți au desfășurat mobilități de studiu la UCB, în semestrul I, iar 12 studenți studiază în acest moment la UCB, în semestrul II", au transmis reprezentanți UCB.  

Totodată, în acest an universitar, 41 de studenți ai UCB au desfășurat sau sunt în curs de desfășurare a mobilităților Erasmus în semestrul II, în cadrul unor universități precum: Universitatea A Coruna, Spania, Universitatea Opole, Polonia, Universitatea Mendel, Cehia, Universitatea Abant Izzet Baysal, Turcia, Universitatea Pireu, Grecia. Totodată, în acest an universitar, prin intermediul programului Erasmus+, studenții Universității pot desfășura mobilități de studiu sau practică în cadrul universităților partenere din străinătate, beneficiind de un grant lunar în cuantum de 450, respectiv 500 euro/lună (în funcție de țara de destinație) – pentru mobilitățile de studiu și 650, respectiv 700 euro/lună (în funcție de țara de destinație) – pentru mobilitățile de practică Erasmus+.

Vizualizări: 359

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: