Ce director vrea Călinoiu la CEO

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, liderul PSD Ion Călinoiu, nu mai pare aşa sigur de menţinerea pe funcţie a lui Laurenţiu Ciurel în fruntea CE Oltenia. El admite că şi Ciurel va fi evaluat şi, dacă nu a făcut performanţă, va fi schimbat. Călinoiu mai spune că ar dori în locul lui Ciurel o persoană care să susţină procesul de producţie şi locurile de muncă. Tot cu susţinerea lui Călinoiu, Laurenţiu Ciurel a dat afară 2000 de oameni la 1 iunie 2015, a transferat încă 1.000 la CET Govora şi a redus cu aproape 30% veniturile angajaţilor.

Reporter: Va fi schimbat domnul Ciurel?

Ion Călinoiu: Sistemul energetic de care vorbeam depinde de manageri, în situaţia în care nu-şi realizează obiectivele pe care şi le-a asumat prin proiect...

Rep.: La ce vă aşteptaţi?

I.C.: Aşa cum a spus primul ministru Dacian Cioloş la Biroul Executiv al PSD: nu se urmăreşte o schimbare decât în urma unei evaluări.

Rep.: Cine va face evaluarea?

I.C.: Guvernul prin ministerul de resort şi atunci se vede foarte clar: dacă şi-a îndeplinit obligaţiile pe care le-a avut conform contractului mai rezistă dacă nu, nu. La fel şi la deconcentrate.

Rep.: Dar dvs. credeţi că urmează schimbări?

I.C.: Eu zic că nu. Eu spun din 2012, de la instalarea Guvernului Ponta, că trebuie depolitizate instituţiile pentru a avea performanţă în activitate.

Rep.: Domnul Ciurel a fost mereu contestat.

I.C.: Faptul că a fost contestat nu a constat în managementul prost, a demonstrat că a funcţionat la capacitate în acest an. Nu a mai făcut risipă şi a supărat pe mulţi.

Rep.: Dar dacă ar fi schimbat ce fel de manager v-aţi dori la CEO?

I.C.: Unul care să continue activitatea legată de stabilitatea procesului de producţie şi a locurilor de muncă la nivelul complexului.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: