Ce mare lucru? O comisie

Ce nume pompos - ”comisia juridică”. Comisia juridică este organismul inventat de parlamentari pentru a se apăra de justiție. Asta băsistă, cum o fi ea, dar de justiție. Deunăzi, comisia juridică a votat împotriva ridicării imunității parlamentare a unui deputat PSD acuzat de procurori de trafic de influență. Liberalii au fost singurii care au votat la vedere, pentru ridicarea imunității. După ședință, Alina Gorghiu se declara uimită: ”Sunt extrem de neplăcut surprinsă că a fost o majoritate destul de mare care a votat împotriva cererii. Îmi pare rău că este rezultatul acesta. Nu cred că pledoaria domnului deputat a fost cel care a schimbat votul în comisiei, ci a fost o opţiune pe care o făcuseră colegii mei înainte de a veni în comisie”, a spus liberala. Și pe noi ne miră că ea se miră, de parcă atunci când se aveau pe bune cu pesediștii nu știau că rolul acestei comisii este să protejeze bandiții din USL. De parcă n-ar ști că președintele comisiei juridice este sclavul omului cu problemele juridice printre cele mai spinoase din România, conservatorul Daniel Ciucă.

Dar nici măcar nu e Ciucă cel mai penibil și mai incompatibil membru care a făcut parte vreodată din comisia juridică”. Ia să vedem, vă amintiți personajul?

“Unii cer ministere, unii cer funcții, unii cer majorități. Eu am cerut să fiu și eu membru într-o comisie? Ce mare lucru? O comisie!”

”Dar de ce tocmai comisia juridică?”

”Comisia juridică pentru că asta e obsesia mea, pentru că în ultima vreme România a fost țara mascaților, țara procurorilor, țara terorii și un stat de drept distrus în care n-a mai existat dreptate, a existat abuzurile și obrăznicia celor care l-a condus. Noi vom curăța, vom face curățenie și vom institui statul de drept care l-ați distrus voi, pentru că mi s-a întâmplat mie ce mi s-a întâmplat, pentru nedreptatea care mi s-a întâmplat. N-o să mai existe în România de acum încolo că dacă dai primă unui jucător să câștige un meci este mită, e corupție. Dacă de cinci ani nu știm încă dacă premierea este corupție înseamnă că nu știm dreptul, nu știm dacă suntem stat de drept, nici nu știm noi... Știm? Știți? Nu știi, vezi? De ce nu știi? Pentru că sunt niște nenorociți care au fabricat dosare, de aia nu știm.”

”Ce vă recomandă să fiți în comisia juridică?”

”Pe mine mă recomandă dreptatea. Adevărul, asta mă recomandă.”

”Nu, ca studii întreb, ce studii vă recomandă?”

”Dreptatea și adevărul a spus Hristos! A-de-văăă-ruuul! Adevărul este lumina și viața! Iar dreptatea și adevărul unui om care-l are pe Dumnezeu și Iisus este-n inimă și în creier. În creierul lui! Studiile pe care le am eu sunt de ajuns pentru a vedea dreptatea. Pentru că până la urmă poți să ai toate studiile de pe lumea asta, dacă adevărul nu te caracterizează și nu-l ai pe Hristos în tine, o ignori! Nu e nevoie să știi cărți de drept. Toate acele cărți de drept care le studiază studenții pă la facultăți, teancuri de cărți, sunt toate cuprinse într-o singură carte: Biblia.”

A vorbit Gigi Becali, fost membru al comisiei juridice, actual condamnat definitiv în cel puțin două dosare. Gigi Becali fusese trimis în comisia juridică de șeful Alinei Gorghiu, Crin Antonescu, liderul partidului mirat, ieri, cum de s-a putut întâmpla ca în comisia juridică să se voteze mizerabil. Nu vă mai mirați, șmecherilor! Dreptatea și adevărul, vorba aia, nu vă recomandă.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: