CE Oltenia le aduce minerilor salarii mai mari

Sindicaliştii din sistemul minier şi energetic din Oltenia speră că o dată cu fuziunea celor patru companii miniere, CE Rovinari, CE Turceni, CE Craiova şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, salariile angajaţilor să fie uniformizate. Cel puţin asta crede secretarul general al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), Gheorghe Etăgan. Marea nemulţumire a acestuia este că un miner de la complexuri, cu aceeaşi vechime şi acelaşi grad de profesionalism, câştigă mai mult decât miner de la SNLO.

Minerii şi energeticienii ar putea avea aceleaşi salarii abia în anul 2013, anul viitor fiind păstrate aceleaşi prevederi din contractele colective de muncă. „După legislaţia în vigoare, prevederile contractelor colective de muncă de la cele patru entităţi se vor prelua la nivelul noii companii. Noi încercăm ca în anii 2012-2013 să armonizăm aceste contracte, să armonizăm salariile la personalul muncitor din cele patru entităţi, să le aşezăm pe aceleaşi niveluri”, a declarat Gheorghe Etăgan, secretarul general al USMO.

Acesta spune că asta va deveni o prioritate pentru sindicalişti începând cu 1 ianuarie 2012. „ Sunt conştient că în 2012 nu vom putea în totalitate, dar în 2013 vor fi aceleaşi salarii pentru toţi minerii şi energeticienii din Oltenia pentru a evita discuţiile şi a normaliza această problemă”, a declarat Gheorghe Etăgan, secretarul general al USMO.

CE Oltenia, singura soluţie

Cert este că acest lucru ar putea deveni posibil numai prin înfiinţarea noii companii energetice Oltenia. „Nu este normal ca un miner de pe excavatorul 1.400, cu acelaşi nivel de competenţă, cu acelaşi nivel de producţie, cu acelaşi profesionalism să nu aibă salariu la fel într-o altă unitate. Eu zic că toţi trebuie să aibă acelaşi nivel de salarizare şi prin înfiinţarea CE Oltenia se pot rezolva aceste diferenţe”, a adăugat Etăgan.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: