CE Oltenia: Morega atacă societatea pentru că i s-au refuzat favoruri

Conducerea Complexului Energetic Oltenia susține, printr-un comunicat de presă, că Dan Ilie Morega critică activitatea directorului general al companiei Laurențiu Ciurel și a directorului Ion Răuț deoarece nu-i rezolvă unele solicitări, precum angajări sau numirea sa într-o funcție de conducere. Dreptul la replică dat lui Morega a venit în ziua în care în spațiul public se comenta intens decizia de a concedia 2.000 de angajați. Pentru această informație nu a existat însă o explicație pe larg, ci doar o confirmare a unui membru din conducere.

CE Oltenia îi răspunde dur lui Dan Ilie Morega, după ce acesta a făcut o serie de acuzații la adresa directorului general Laurențiu Ciurel. CE Oltenia susține că îl va acționa în judecată pe Dan Ilie Morega, dar și presa care a preluat informația. Morega a acuzat compania că încearcă să facă tot felul de artificii economice pentru a scoate firma pe profit și a avertizat inspectorii Curții de Conturi să nu cedeze și să facă un control corect. “Preluarea în spaţiul public a unor afirmații halucinante aduce într-o mare măsură prejudicii de imagine companiei, motiv pentru care numitul Morega Dan sau publicaţiile care au avansat aceste așa-zise declarații vor fi acționate în judecată. De asemenea, Directoratul CE Oltenia face public faptul ca dl. Morega a constatat multiple nereguli, fapte de corupție și de incompetență la nivelul conducerii CE Oltenia, doar după ce cererile de angajare ale membrilor familiei sale, aduse chiar de dânsul în sediu, precum și solicitarea dânsului de a face parte din structurile de conducere ale CE Oltenia, au fost respinse”, se arată în comunicatul companiei.

Morega a mai spus că tona de cărbune se produce cu 80 de lei, dar societatea  o vinde cu 53. CE Oltenia mai spune că trecerea unor cheltuieli din 2014 în 2015 pentru a scoate firma pe profit nu este posibilă.”Rostogolirea lor nu ar fi posibilă decât în măsura în care prestatorii sau furnizorii ar fi de acord să nu factureze serviciile sau produsele timp de 4-5 luni sau angajaţii să nu primească salariu timp de 4-5 luni. Orice agent economic şi-ar dori acest lucru, dar, din păcate, nu este posibil, CE Oltenia fiind cu plăţile către furnizori la zi. Întârzierea la plată ar da posibilitatea furnizorilor care au emis facturi, plătind TVA, să ceară executarea, insolvenţa sau alte măsuri legale, lucru care nu s-a întâmplat vreodată. Acuzaţiile au un caracter aberant, dovedind o necunoaștere elementară a fenomenului economic”, transmit aceștia lui Morega.

CONTROL

CE Oltenia mai spune că nu este, acum, un control al Curții de Conturi la nivelul companiei. Recunoaște însă că a fost o verificare la Craiova II, unde nu a fost încă publicat raportul. “Nu există funcționar public aflat în control la CE Oltenia căruia să i se fi propus avantaje de orice fel, iar situațiile financiare ale societății sunt auditate de companii de audit de reputație internaţională”, se mai arată în comunicatul de presă.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: