CE Rovinari a contestat jumătate din raportul ANAF

Complexul Energetic Rovinari a contestat în instanţă o parte din măsurile impuse de Direcţia de Finanţe Publice (DFP) Gorj în urma controlului financiar încheiat pe 22 iulie 2011. Ce-i drept, cealaltă parte de măsuri a fost însuşită de conducerea companiei energetice din Rovinari. Primul termen de judecată a fost stabilit pe 2 decembrie, dosarul ce se află acum la instanţă fiind unul destul de stufos. CE Rovinari a contestat 21 de măsuri din cele 50 dispuse de organele de control ale DFP Gorj.

O primă măsură impusă de Direcţia de Finanţe Publice Gorj şi care a fost contestată de CE Rovinari se referă la analizarea cauzelor care au condus la depăşirea cuantumului cheltuielilor de sponsorizare cu suma de 571.000 lei efectuate în anul 2008. DFP Gorj a impus complexului recuperarea sumelor. Din documentele puse la dispoziţia inspectorilor fiscali reiese că cel care a aprobat aceste sume a fost Consiliul de Administraţie al CE Rovinari şi că banii au mers către Clubul Sportiv Energia Rovinari.  

Bani de recuperat

Şi asta nu este singura sumă pe care CE Rovinari o are de recuperat. În dosarul aflat <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Tribunalul Gorj se arată clar ”măsura 33-conducerea societăţii va lua măsurile necesare pentru recuperarea sumelor achitate necuvenit cenzorilor în valoare de 108.291 lei  de la aceştia sau de la persoanele ce se fac responsabile”.  De asemenea, măsura 7 face referire la ”obligativitatea conducerii societăţii de a recupera suma de 8.812 lei rezultată din execuţia bugetară defectuoasă a bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2009 de la persoanele răspunzătoare de producerea acesteia”.

Documente contabile eronate

O altă neregulă depistată de inspectorii DFP Gorj la sediul CE Rovinari face referire la o serie de documente contabile care au fost corectate fără documente justificate sau documente greşit întocmite.  Astea sunt doar câteva din măsurile contestate de conducerea Complexului Energetic Rovinari, măsuri despre care numai instanţa va hotărî dacă au fost sau nu aplicate justificat. 

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: