Ce spune Ruşeţ despre revenirea în politică

Fostul senator şi preşedinte PDL Gorj, Ion Ruşeţ, dă de înţeles într-un interviu la Radio Infinit că ar dori să revină anul viitor în politică, pe relaţia veche pe care şi-a format-o cu Vasile Blaga. Ruşeţ a lăsat baltă partidul după ce nu a mai fost senator, mai ales că PDL a pierdut puterea. S-a întors la sindicatele miniere, dar şi de aici a plecat într-un moment greu, în care compania anunţă două mii de concederi.

Reporter: S-a speculat că v-aţi dat demisia pentru că v-aţi făcut duşmani în sindicate. Care este realitatea?

Ion Ruşeţ: Au fost unele atacuri, dar nu de asta am demisionat. Ci ca să le dau posibilitatea lui Adrian Marciuc, lui Constantin Creţan, lui Nelu Roşca să-şi dovedească capacitatea de negociatori. Mi-aş dori să negocieze în favoarea salariaţilor, dar daţi-mi voie să am îndoieli. Cei care şi-au asumat anumite poziţii fie în federaţie, fie în sindicate, trebuie să îşi asume şi poziţia de negociatori, şi rezultatul negocierii. Regretul meu este că nu am reuşit proiectul început în ianuarie, acela de a forma un sindicat reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Oltenia, care ar fi fost un partener, dar şi un adversar pe măsură al CE Oltenia. Să nu uităm că această unitate şi locurile de muncă din această regiune sunt atacate sistematic de către adversari din afara companiei, care au susţinere transpartinică.

Reporter: S-a speculat că demisia dvs. are legătură cu disponibilizarea anunţată a două mii de persoane.

Ion Ruşeţ. Mă opun şi m-am opus dintotdeauna acelor acţiuni care duc la disponibilizări, fără crearea de alternative. Nu am informaţii, am văzut că există foarte multe speculaţii în mass media locală, nu cred că este corect să se facă astfel de speculaţii dacă nu există probe concrete. Datele trebuie puse la dispoziţie la începerea negocierilor din 7 ianuarie, iar colegii mei au obligaţia să negocieze în folosul oamenilor pe care îi reprezintă.

Reporter: Vă retrageţi din sindicate, dar spuneţi că rămâneţi în viaţa publică. Cumva în politică?

Ion Ruşeţ:  În plan social voi activa în continuare, să fiţi sigură. Am o jumătate de secol, împlinesc anul viitor. Suntem în pragul sărbătorilor, să treacă sărbătorile, mai medităm, vom vedea. În viaţă am învăţat că nu trebuie să negi lucrurile pentru viitor.

Reporter: Este de notorietate prietenia dvs. cu Vasile Blaga…

Ion Ruşeţ:  Nu aş vrea să comentez la acest moment, una e una, alta e alta. Activitatea profesională este activitate profesională, activitatea politică e activitate politică.

Reporter: O să vede vedem activând în spaţiul public în 2015?

Ion Ruşeţ:  Să fiţi sigură că da.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: