Ce sume au primit instituţiile de cultură de la CJ Gorj

Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” a primit pentru anul acesta cei mai mulţi bani de la Consiliul Judeţean. Conducerea ansamblului spune că este mulţumită de suma primită, de 2 milioane lei, lucru lesne de înţeles în contextul în care alte instituţii de cultură au primit mai puţin. În momentul de faţă, Ansamblul „Doina Gorjului” mai are de recuperat şi nişte restanţe, de la spectacolele susţinute în ţară.

Suma alocată de Consiliul Judeţean Gorj pentru Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” pentru finanţarea cheltuielilor curente în vederea completării veniturilor proprii este de 2 milioane lei. Totuşi, conducerea ansamblului spune că anul trecut au avut şi venituri bunicele şi că anul acesta vor încerca să aibă şi mai mari. În prezent, unitatea numără 73 de angajaţi. „Am primit pe măsura realizărilor noastre de anul trecut, dacă vom reuşi să facem mai mulţi bani anul acesta, nutresc speranţa că vom mai primi bani. Anul trecut veniturile proprii au fost de 300 mii lei”, a spus Gheorghe Porumbel, directorul ansamblului.

Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” mai are de recuperat circa 7000 lei, o datorie veche de mai bine de doi ani, de la primăria Videle.

Pentru funcţionarea celorlalte instituţii de cultură sumele alocate de Consiliul Judeţean Gorj au fost repartizate astfel: Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu a primit aproape 1,8 milioane lei, Muzeul Judeţean Gorj- circa 1,6 milioane lei, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj a primit 527 mii lei iar Bibliotecii Judeţene “Cristian Tell” i-a fost alocată suma de 1,9 milioane lei.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: