CE Turceni ar putea începe într-o lună lucrările la blocul 6

Soarta blocului energetic numărul 6 din cadrul Complexului Turceni va fi hotărâtă mâine când conducerea unităţii va deschide oferta depusă de consorţiul internaţional Alstom Power. Aşadar, directorul complexului, Octavian Graure, va afla mâine dacă va reuşi să îndeplinească în termen cerinţele de mediu şi dacă acest consorţiu va reuşi de data aceasta să înceapă lucrările de modernizare a blocului 6.

Conducerea Complexului Energetic Turceni va afla cu exactitate dacă Alsom Power va executa lucrărilor de modernizare la blocul energetic numărul 6 abia mâine chiar dacă respectivul consorţiu a depus oferta încă de vineri. Potrivit directorului general, Octavian Graure, licitaţia a început în urmă cu un an, la vrea respectivă fiind 14 consorţii internaţionale care cumpăraseră caietul de sarcini. Ulterior, au mai rămas în concurs doar patru firme puternice pentru ca după clarificarea tuturor detaliilor tehnice să mai rămână doar Alstom Power. “Volumul hârtiilor a fost foarte mare, documentele au fost sigilate în casieria unităţii şi am stabilit ca miercuri începând, cu ora 11.00, să deschidem documentele iar comisia care este constituită prin decizie să vadă ce hotărâre va lua”, a declarat Octavian Graure, directorul general al CE Turceni.

Durata, 3 ani

În cazul în care oferta depusă vineri de Alstom Power nu corespunde cerinţelor complexului, investiţiile de mediu s-ar întârzia cu cel puţin două luni. „Dacă oferta financiară corespunde cerinţelor noastre, în maxim o lună dăm drumul la lucrări. Noi sperăm să corespundă pentru că vreau să vă spun că numai execuţia cazanului de la blocul energetic numărul 6 durează 34 de luni, asta înseamnă că ne-ar duce până spre sfârşitul anului 2014 iar noi în 2014 trebuie să avem totul gata”, a precizat Octavian Graure.

COSTURI

Costurile lucrărilor de modernizare depăşesc suma de 200 de milioane de euro, bani proveniţi din credite bancare şi ajutoare de stat. Cea mai mare sumă de bani, respectiv 170 de milioane de euro, au fost împrumutaţi de la BERD, dar pentru că valoarea investiţilor depăşea 200 de milioane de euro, conducerea CE Turceni a obţinut în 2010 şi un ajutor de stat de aproape 37 de milioane de euro.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: