CE Turceni funcţionează la capacitate maximă

Termocentrala Turceni lucrează de câteva zile la capacitate maximă. Cererea de energie electrică a crescut odată cu răcirea vremii. Directorul general, Octavian Graure, a declarat că în această perioadă Complexul Energetic Turceni va intra pe profit, după câteva luni extrem de dificile.

Răcirea vremii este benefică pentru minerii şi energeticienii din Gorj. Termocentralele au început să lucreze la capacitate maximă, după ce în vară au fost nevoite să îşi reducă mult producţie având pierderi. „De pe data de 5 lucrăm la capacitatea maximă a termocentralei. Am pus în funcţiune toate cele cinci blocuri ale termocentralei, pentru că odată cu scăderea temperaturilor trebuie să dăm căldură oamenilor. Stăm foarte bine cu stocul de cărbune, astfel că vom face faţă cererii”, susţine Octavian Graure, directorul general al CE Turceni.

Pentru minerii şi energeticienii din Gorj este bine să fie frig, dar nu exagerat. Asta pentru că la sub minus 15 grade, activitatea de încărcare descărcare, precum şi cea de exploatare nu se mai poate desfăşura. Graure mai spune că în această perioadă se fac pregătiri de iarnă, astfel încât stocurile de cărbune să fie suficiente pentru depăşirea în bune condiţii a sezonului rece.

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: