Centrul pentru hipoacuzici depinde de o cameră fonică

Înfiinţarea primului centru pentru hipoacuzici la Târgu Jiu mai depinde doar de achiziţionarea unei camere fonice ce nu costă mai mult de 50 de milioane. Potrivit directorului Centrului pentru Educaţie Incluzivă, Nicu Baiu, anul acesta nu au fost prinse în buget sumele de care este nevoie, însă până în primăvară centru va fi gata. Până acum s-au investit aproape 200 de milioane.

Centrul pentru copiii hipoacuzici este aproape gata, fiind achiziţionat atât mobilier special cât şi un audiometru pentru efectuarea testului. Tot ce mai trebuie este o cameră fonică după care toţi copiii hipoacuzici nu vor mai trebui să meargă în alte oraşe pentru teste, ci le vor putea face chiar la Târgu Jiu.

În Centrul pentru Educaţie Incluzivă învaţă doar trei astfel de copii însă proiectul este destinat şi copiilor din comunitate. „În prezent sunt în căutarea unei firme specializate în amplasarea camerei fonice, trebuie să o şi achiziţionez, mă costă în jur de 50 de milioane, bani pe care o să-i prindem în bugetul pe 2011. Am solicitat chiar şi un parteneriat cu centrul de hipoacuzici de la Craiova”, a declarat Nicu Baiu, directorul centrului.

Centrul de hipoacuzici este dotat cu cinci calculatoare, un laptop, un sistem audio-video, un audiometru, un videoproiector, microfoane şi staţii. În principiu, copiii vor lua lecţii de demutizare şi stimulare a vorbirii. Doi dintre psihopedagogii centrului vor urma nişte cursuri speciale care să le permită să lucreze cu astfel de copii pentru a nu fi nevoie de angajarea altor persoane. Profesorii cred că acest centru este foarte binevenit la Târgu Jiu cu atât mai mult cu cât părinţii unor astfel de copii vor scuti cheltuieli semnificative. „Cred că este un proiect foarte bun, benefic şi pentru copii noştri de aici din centru dar şi pentru cei din judeţ. Părinţii nu vor mai fi nevoiţi să meargă la Craiova făcând astfel economii”, a declarat Adriana Pătrăşcoiu, profesor logoped.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: