CEO: Directorii diviziilor, în şomaj tehnic şi în iunie

Directorii diviziilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia sunt privilegiaţi şi când vine vorba de intrarea în şomaj tehnic. În timp ce restul salariaţilor complexului au fost nevoiţi să stea câte o lună acasă cu 75% din salariu, acolo unde s-a aplicat, directorii diviziilor primesc salariul diminuat jumătate din luna mai şi jumătate din luna iunie, simţind mai puţin reducerea salariilor faţă de restul personalului trimis în şomaj tehnic.

Mai nou, conducerea administrativă a CE Oltenia a decis ca directorii de divizii să stea în şomaj tehnic parţial, timp de două luni, conform spuselor lui Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energetice din cadrul complexului. „Stăm în şomaj tehnic până când se termină. Se pontează în şomaj tehnic 2 săptămâni în luna mai şi 2 săptămâni în luna iunie”, a spus acesta. După Paşti, directorul Diviziei Strategie Dezvoltare a CE Oltenia, Ion Petroniu, spunea că intrarea în şomaj tehnic s-a făcut cu data de 22 aprilie şi se va aplica timp de o lună începând cu acea dată. Acum, se pare că administraţia companiei a regândit strategia, astfel încât şefii diviziilor să nu fie afectaţi prea mult de reducerea veniturilor ca urmare a intrării în şomaj tehnic.

Oricum, conform acestora, intrarea în şomaj tehnic, a fost doar o chestiune de “solidarizare cu personalul muncitor” şi în cele două săptămâni din fiecare lună în care vor fi pontaţi cu 75% din salariu, ei vor fi la lucru.

Această opţiune nu a fost însă accesibilă şi pentru şefii de cariere, acolo unde salariaţii au intrat în şomaj tehnic. Aceştia au stat în şomaj tehnic concomitent cu subalternii lor. 

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: