Cetățenii din Polovragi, în stradă din cauza unui iaz piscicol

Mai mulți locuitori ai comunei Polovragi au protestat ieri la primărie din cauza unui investitor care a început lucrări de amenajare a unui iaz piscicol fără să aibă documentele necesare. Oamenii se plâng că investitorul a făcut săpături atât de adânci încât i-a lăsat fără apă în fântâni. Primarul localității, Ștefan Făsuescu, a precizat că oamenii au dreptate și că investitorul are toate avizele de la primărie, dar nu are autorizații de la Apele Române și Agenția pentru Protecția Mediului.

Un investitor din orașul Novaci, Ilie Vlăduț, i-a lăsat pe locuitorii comunei Polovragi fără apă în fântâni. Bărbatul vrea să construiască un iaz piscicol numai că nu a ținut cont de prevederile legale, iar acum riscă sancțiuni drastice. Mai mulți cetățeni din comună au sesizat primăria că investitorul a săpat atât de adânc încât a afectat pânza freatică și fântânile vecinilor au secat brusc. Primarul localității, Ștefan Făsuescu, a spus ieri că afaceristul nu a respectat legea când a săpat acest heleșteu. ”Acest investitor a avut o autorizație de construcție din 2010 până în 2013 după care a cerut o autorizație pentru extindere. Avea toate avizele necesare în baza cărora noi i-am eliberat autorizația, dar nu aveau voie să înceapă construcția până nu aveau acord de mediu și acord de la Apele Române. Oamenii sunt nemulțumiți pe bună dreptate, sunt gospodării, fântâni din care s-a retras apa. Nu cunoaștem exact măsurătorile, dar la prima vedere nu sunt cele din documente, vom face verificări”, a declarat primarul din Polovragi.

Potrivit primăriei, omul de afaceri din Novaci va fi aspru sancționat atât de APM cât și de Apele Române. ”Noi i-am trimis adresă prin care i-am cerut să oprească imediat lucrările și așteptăm controlul celor de la APM și Apele Române. O să-l amendăm și noi pentru nerespectarea legii”, a spus primarul Ștefan Făsuescu. Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Gorj au declarat ieri că au trimis o echipă în control la Polovragi și în urma raportului vor lua măsurile care se impun.

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: