Cine poate ocupa locul liber din Liga 2

Fotbal Comuna Recea este prima echipă care ar putea ocupa locul liber din Liga 2 după fuziunea celor de la Farul cu Viitorul. Echipa își schimbă denumirea, sigla și va avea sprijin financiar mai mare începând cu această vară dar nu mai fuzionează cu Minaur Baia Mare.

Echipa din Comuna Recea va beneficia de ajutorul Consiliului Local Baia Mare, care în ultimii ani s-a implicat la Minaur Baia Mare și al Consiliului Local Mamamureș. Formaţia din nord-vestul țării așteaptă acum doar ca una dintre formațiile care au drept de joc în sezonul 2021 - 2022 de Liga 2, cel puțin, să nu ia startul în competiție, pentru a ocupa locul vacant și a rămâne, astfel, în eșalonul secund, după ce a retrogradat în urma barajului cu Unirea Slobozia. Echipa din Recea va beneficia și de stadionul și de baza de pregătire care până acum a fost folosită doar de Minaur Baia Mare, adică de arena ”Viorel Mateianu” din Baia Mare.


Nu este vorba de o fuziune în sine a celor două cluburi, ci Fotbal Comuna Recea va fi considerată, din perioada imediat următoare, după ce își va schimba denumirea, drept reprezentanta județului Maramureș în fotbalul la nivel național, prin acest sprijin al CJ Maramureș și CL Baia Mare.

Președintele echipei Fotbal Comuna Recea, Florin Gherasim, a declarat pentru liga2.ro că viitoarea denumire va fi Club Sportiv Dacia Maramureș. Inițial, noul proiect trebuia să poarte numele de Club Sportiv Maramureș, însă planurile au necesitat schimbarea, pentru că varianta inițială era deja folosită de altă entitate sau se asemăna cu o alta (CS FC Maramureș, iar OSIM nu și-a dat acordul.

 Această reorientare a autorităților publice din Recea și Baia Mare către Fotbal Comuna Recea, viitor CS Dacia Maramureș, va face ca Minaur Baia Mare, susținută până acum de Primăria Baia Mare, să mai existe doar la nivelul centrelor de copii și juniori. Potrivit surselor Liga2.ro, Minaur Baia Mare nu va mai continua să joace la nivel de Liga 3, ci se va axa doar pe echipe de juniori.

Vizualizări: 1,441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: