Circuite pentru vizitarea obiectivelor turistice din judeţ

Consiliul Consultativ de Cultură se reuneşte luna aceasta după o pauză de mai bine de trei luni. Chiar dacă ar trebui să se reunească cel puţin o dată pe lună, membrii acestui consiliu aproape că nu-şi mai amintesc când au discutat ultima dată despre promovarea oraşului. Separat, aproape fiecare membru a organizat câte o manifestare.  Consiliul Consultativ a fost înfiinţat în urmă cu mai bine de un an şi este alcătuit din circa 15 oameni de cultură din Târgu-Jiu. Până acum, acest consiliu nu a venit cu nicio propunere concretă.

După o vacanţă de trei luni, membri Consiliul Consultativ de Cultură al primăriei Târgu Jiu se reunesc peste două săptămâni când vor analiza mai multe propuneri. Printre acestea se numără crearea unui muzeu de sticlă, a unui muzeu de artă contemporană, a unui circuit care să prevadă diverse instituţii culturale, a unui serviciu care să pună la dispoziţia turiştilor căşti prin care să le explice în limba fiecăruia monumentele vizitate, dar şi introducerea unor mijloace de transport ca cele din străinătate pentru vizitarea obiectivelor turistice din judeţ.      

„Ne întâlnim lunar sau la două luni, depinde cum putem şi noi şi cum pot şi ei. Următoarea întâlnire o să aibă loc în două săptămâni”, a declarat Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a primăriei Târgu Jiu.

Chiar şi aşa unii dintre membrii consiliului spun că întrunirea nu a mai avut loc de mai mult de trei luni. „Ultima dată ne-am reunit în noiembrie anul trecut după care nu ne-am mai reunit pentru că au venit şi sărbătorile dar urmează acum în martie să ne întâlnim să facem un bilanţ al propunerilor din partea fiecărui membru privind dezvoltarea turismului cultural al oraşului”, a declarat Sorin Lory Buliga, directorul Centrului de Cultură şi Arte „Constantin Brâncuşi”.

Cu sau fără aceste reuniri, manifestările culturale din oraş nu au lipsit, ultima având loc chiar săptămâna trecută şi asta pentru că unii dintre membrii consiliului respectiv şi-au dat interesul. „Eu am organizat cu toată dragostea lansarea cărţii lui Nicolae Bălaşa, mi-am pus tot sufletul să iasă bine şi unii dintre membrii consiliului au fost prezenţi alţii nu. Deci eu activitatea culturală am avut dar de reuniuni efective ale consiliului nu ştiu, fie nu au mai fost fie nu m-au chemat pe mine”, a declarat profesoara Elena Roată, membră a Consiliului Consultativ de Cultură.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: