Ciurel acceptă din motive politice preluarea pierderilor termoficării din Craiova

Laurențiu Ciurel declară că este sceptic privind preluarea termoficării din Craiova, dar acceptă! Mai mult, Ciurel admite că dacă nu era un primar USL la Craiova, Lia Olguța Vasilescu, această preluare nu s-ar fi făcut așa repede sau deloc. Una peste alta, Olguța Vasilescu va scăpa de datorii de 2000 de miliarde, iar Constantin Bălășoiu spune că CEO nu se sperie de o investiție de 100 de milioane de euro. Potrivit studiului realizat de ISPE, este nevoie de o investiţie de 390 de milioane de euro pentru ca termoficarea din Craiova să treacă pe profit din… 2020.

“Nu știu dacă s-ar fi luat această decizie sau dacă s-ar fi luat așa de repede (n.r- dacă nu era primar USL). Eu am zis de la bun început nu, dar între timp a venit un studiu din care reiese că toate părțile câștigă”. Aceasta a fost declarația lui Laurențiu Ciurel atunci când a fost întrebat despre preluarea rețelei de termoficare a municipiului Craiova. Chiar dacă în studiul amintit de Ciurel, investițiile erau evaluate la 390 de milioane de euro, directorul CEO spune că suma nu este reală. În această sumă sunt incluse și lucrările de desulfurare și șlam dens la Termocentrala Craiova, susţine Ciurel.

În final, Ciurel nu se leagă de cele 100 de milioane de euro pe care CEO le va investi până la urmă în conductele din Craiova, ci de cei 700 de angajați de la Termoficare, ce vor fi acum ai companiei. “S-a luat în calcul desulfurarea care oricum trebuia făcută la Craiova, șlam dens, o centrală nouă pe gaz. Problema este un nou contract colectiv de muncă, alte sute de persoane. Dacă eram 19 mii, acum vom fi 20 de mii de angajați”, a explicat Ciurel. Procedura de absorbție a Regiei de Termoficare de către CEO va dura 141 de zile.

Beneficii pentru Craiova

Absorbția a fost votată cu unanimitate de voturi în ședința Consiliului Local din Craiova din 31 octombrie. Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a explicat că odată cu această preluare se șterg și cele 2000 de miliarde datorie. Cu ajutorul lui Bălășoiu, Vasilescu și-a asigurat încă un mandat de primar. “Am făcut acest lucru şi cu ajutorul foarte mare pe care ni l-a dat dl. director Bălăşoiu căruia vreau să-i mulţumesc pe această cale, iar preluarea regiei de termoficare sau mai nou Societatea Comercială Complexul Energetic Oltenia înseamnă automat ştergerea datoriei pe care  regia o are către Complexul Energetic, înseamnă investiţii noi care vor veni în următoarea perioadă, înseamnă eliminarea penalităţilor pe lanţ şi de asemenea înseamnă preluarea angajaţilor care nu vor rămâne fără loc de muncă şi nu în ultimul rând, şi ceea ce este mai important pentru noi, un preţ foarte bun la gigacalorie”, a spus aceasta în ședința din 31 octombrie.

„O societate cu o potenţă financiară, aşa cum este Complexul Energetic Oltenia, care are o cifră de afaceri brută de 1,4 miliarde euro pe an, nu cred că se sperie de o investiţie de 90 milioane de euro care va fi realizată cât mai repede posibil”.

Constantin Bălășoiu, Sursa: proces verbal ședința CL Craiova

„Și eu am fost unul dintre cei sceptici, nu spun că nu mai sunt la ora asta sceptic, dar am o altă viziune după ce am văzut un studiu”.

Laurențiu Ciurel, director CEO

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: