Ciurel: Nu există un pericol iminent

Directorul general al Complexului Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a încercat să explice diferenţa de peste 100 de milioane dintre profitul anunţat în februarie şi martie, şi cel menţionat în bilanţul anual.

În martie, Ciurel a dat publicităţii un profit de 240 de milioane de lei pe 2012, iar în bilanţ apar doar 118 milioane de lei. Explicaţia: a constituit provizioane din creanţe de peste 400 de milioane de lei! „Pentru că s-au vehiculat tot felul de prostii, trebuie să spun că nu am făcut decât să urmăm nişte legi. La momentul când am fost întrebat am spus ce profit avem. La sfârşitul anului, în perioada imediat următoare închiderii, se vede ce arierate există, ce creanţe nu au fost încasate şi legea te obligă ca aceste arierate să le constitui în provizioane care diminuează profitul. La momentul la care am intrat în CEO erau peste 416 milioane de lei nerecuperate, au crescut la 600 pentru că, conform legii, suntem obligaţi să dăm cărbune şi acolo de unde nu primim bani şi aceste 416 milioane de lei au fost făcute provizioane şi scăzute din profit. Aia s-a făcut în fiecare an, de fiecare unitate“, a declarat Ciurel.

Directorul general a mai spus că nu are nicio emoţie pentru întâlnirea cu FMI pentru că se va prezenta cu profit. „Nu există nici un pericol iminent la complex. Că avem dificultăţi este foarte clar, când nu poţi vinde sau exporta pentru că nu există condiţii tehnice, sigur că nici bine nu e, dar până la conturi goale şi lucruri din acestea...“, spune Ciurel, care adaugă că a vândut până acum 6 TW.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: