Comisarul Caragea, subiect în presa centrală

Procurorul Ionel Grigorie a confirmat pentru ziarul Puterea că Viorel Caragea este cercetat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Pe site-ul ziarului au apărut ieri zeci de comentarii la acest articol, cei mai mulţi apreciind în mod negativ activitatea şefului Poliţiei. Caragea nu a putut fi găsit pentru a da un punct de vedere.

O publicaţie de la nivel central a publicat ieri un articol despre şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, comisarul Salvador Viorel Caragea. „În data de 4 aprilie 2012 s-a început urmărirea penală faţă de Caragea Viorel Salvador pentru comiterea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi abuz în serviciu contra intereselor publice”, confirmă Grigorie.

Jurnaliştii de la Puterea au prezentat cazul inspectorului principal Silviu Popa, fost şef al Poliţiei Turceni, demis şi retrogradat de Caragea cu cinci trepte ierarhice doar pentru că a refuzat să îşi “ofere” demisia. “S-a răzbunat ca un dictator! Nu aveam nici un motiv să îmi dau demisia. Sunt un om corect şi îmi fac cu onestitate treaba, iar pentru asta, fiindcă a vrut să îşi pună oamenii lui pe această funcţie, eu am refuzat să îmi dau demisia fără a avea motive întemeiate. De altfel, atât conducerea IGPR, cât şi cea a MAI mi-au confirmat că nu mă fac vinovat de nimic, după ce au făcut verificări peste verificări, dar iată cum stau lucrurile în realitate şi ce se întâmplă de fapt. Ce se întâmplă aici este de neconceput”.  

Corpul de control al ministrului de interne a fost la IPJ Gorj la sfârşitul lunii martie dar Caragea a primit avertisment. Aceasta în condiţiile în care Caragea mai fusese cercetat în alte opt dosare penale deschise pe numele său, alte trei fiind deja în lucru la acelaşi Parchet.

„E o stare foarte urâtă la IPJ Gorj. Poliţiştilor le este frică de ziua de mâine. Peste toate aceste probleme de o gravitate fără precedent, care datează de mai bine de un an, suntem şi singurul inspectorat de poliţie din ţară care nu primeşte sporul de radiaţii”, a declarat Daniel Crăciun, adjunct Poliţia Târgu-Jiu.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: