Complexul Oltenia, obligat să-şi schimbe numele

Mai multe firme din Gorj ar trebui ca începând cu 1 februarie 2013 să-și schimbe denumirea, în sensul de a renunţa la sintagma „societate comercială” din titlu. Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, în această situaţie sunt şi importante companii din Gorj, printre care Complexul Energetic Oltenia.

Societățile care au în denumire sintagma ”societate comercială” sunt obligate să efectueze, în termen de doi ani de la data de 1 februarie 2013, demersurile necesare înlocuirii acestei sintagme cu termenul "societate”, în conformitate cu dispozițiile art. 79 din Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă.

Potrivit ONRC, doar 13 societăţi sau sucursale din Gorj sunt în această situaţie, având sintagma „societate comercială” în titlu. Multe altele însă au această sintagmă în actul constitutiv, aşa că vor trebui să îl schimbe în următorii doi ani. Formula agreată pe viitor este cea de „societate”. Registrul Comerţului nu va percepe taxe pentru această schimbare, dar specialiştii susţin că firmele vor plăti oricum avocaţii şi notarii care vor redacta noile acte constitutive.

Societăţile obligate să renunţe la sintagma „societate comercială” din titlu sunt, potrivit ONRC, Societatea Comercială Complexul Energetic Oltenia SA Târgu Jiu (la care se adaugă sucursalele acesteia), Societatea Comercială pentru Producerea Nutreţurilor Combinate Combgorj SA, Societatea Comercială "Uzina Mecanică Sadu" SA, Societatea Comercială de Asigurare Reasigurare Astra SA București - sucursala Târgu Jiu, Societatea Comercială de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica SA București - sucursala Hidrocentrale Târgu-Jiu, Societatea Comercială en gros pentru Mărfuri Alimentare și Ambalaje Columna SA, Societatea Comercială pentru Închiderea-conservarea Minelor SA, Societatea Comercială pentru Mărfuri  Alimentare Comal SA, Societatea Comercială pentru Mărfuri Alimentare și Alimentație Publică Roval SA, Venus SA -  societate comercială de alimentație publică cofetării patiserii și răcoritoare.

SCUTIRE

Până la finalizarea demersurilor de schimbare a denumirii firmei, societatea poate funcționa  cu denumirea înscrisă în registrul comerțului la data intrării în vigoare a legii 76/ 2012, adică 1 februarie 2013. Înregistrarea în registrul comerţului a menţiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbării denumirii societăţii e scutită de taxă de înregistrare.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: