Complexurile din Gorj au scăpat de management privat

Complexurile Turceni şi Rovinari din Gorj, dar şi CE Craiova, au scăpat de management privat. Directorii acestor companii pot să stea liniştiţi, cel puţin o vreme. În schimb, la SNLO procedurile continuă. Guvernul şi Fondul Monetar Internaţional au decis ca în acest an să fie numiţi manageri privaţi la nouă companii de stat, urmând ca anul viitor lista acestor companii să fie suplimentată cu şase societăţi, relevă ultima scrisoare de intenţie convenită de cele două părţi.

Conform documentului, primele companii de stat pentru care vor fi angajaţi manageri privaţi se află şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, alături de Electrica Furnizare, Hidroelectrica, Romarm şi Oltchim, etc. Acelaşi document relevă că anul viitor vor fi numiţi manageri privaţi la alte şase companii, respectiv CFR, CFR Călători, Nuclearelectrica, Transgaz, Transelectrica şi Romgaz. Complexurile din Gorj nu se regăsesc pe listă. Scrisoarea de intenţie a fost pregătită după misiunea de evaluare a FMI din iulie-august şi aprobată de Guvern la jumătatea lunii septembrie.

SALARII

Un proiect transmis spre avizare la Guvern relevă că managerii privaţi ar putea câştiga lunar sume care ajung până la 75.000 de euro brut, la care se vor adăuga milioane de euro anual în cazul unor companii de stat cu profit ridicat, dacă sunt îndeplinite criteriile de performanţă din contract. Managerul privat de la SNLO ar primi peste 25.000 de euro, iar în acest moment directorul Daniel Burlan are un salariu de 1000 de euro.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: