Comuna Cătunele vrea statut de zonă defavorizată

Primarul din comuna Cătunele vrea să declare localitatea pe care o conduce ca fiind zonă defavorizată. Florinel Țuilă susține că  în perioada următoare va purta discuții în acest sens cu prefectul județului Gorj, Claudiu Teodorescu, ca să găsească o soluție în acest sens. Edilul din Cătunele vrea să facă acest lucru în primul rând pentru că localitatea este distrusă din cauza activității miniere, dar și pentru că mulți investitori sunt atraşi de zonele defavorizate.

Primarul din comuna Cătunele nu știe ce să mai facă pentru a atrage investitori în comună, dar și pentru a avea anumite avantaje de la statul român. Florinel Țuilă susține că localitatea este afectată de activitatea minieră și vrea să profite de acest lucru pentru a declara comuna ca fiind defavorizată. Mai mult decât atât, edilul susține că este întrebat de mulți investitori dacă zona este defavorizată, pentru că ar avea facilități. „Comuna Cătunele este o zonă afectată în totalitate de activitatea minieră, dar nemulțumirea mea este legată de faptul că nu este zonă defavorizată. Noi suntem o zonă favorizată de Dumnezeu că ne-a dat cărbune, dar așa suntem o zonă defavorizată. Pentru că nu suntem înregistrați ca zonă defavorizată nu beneficiem de niște drepturi. O să discut cu domnul prefect în perioada următoare, să facă cumva ca zona noastră  să fie declarată defavorizată. Eu cred că ne va ajuta. Deocamdată nu știu ce avantaje ar fi, dar un investitor m-a întrebat dacă este zona defavorizată pentru că ar avea avantaje. Cred că impozitul pe profit e mai mic. Vreau să mă documentez și să rezolv această problemă”, a spus Ţuilă.

Prefectura Gorj nu are astfel de solicitări

Până în acest moment, la Prefectura Gorj nu a ajuns nicio solicitare de la vreun primar care ar vrea să-și declare comuna zonă defavorizată, însă dacă sunt astfel de cereri vor fi analizate. „Nu am primit nicio solicitare în acest sens, dar dacă o să vine vreun domn primar, o să analizăm situația și dacă putem să ajutăm localitățile respective, o să vedem ce demersuri să facem mai departe”, a precizat Claudiu Teodorescu, prefect.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: