Concurs gastronomic la hotelul din Ţicleni

Hotelul Sara din Ţicleni va fi gazda unui concurs gastronomic. Mai multe echipe de specialiști în gastronomie din România, Moldova și Ungaria se vor întrece în prepararea porcului de Crăciun. Evenimentul va avea loc în perioada 6-8 decembrie.

La acest concurs pot participa echipe atât din țară, dar și din străinătate compuse din maxim trei persoane pentru care se va asigura masă și cazare, iar susținătorii vor fi nevoiți să-și facă rezervare contra cost. Trebuie știut faptul că fiecare echipă trebuie să vină cu ustensile de lucru, mașini de preparat carnea, mirodenii, elemente de decorare specifice zonei, o gustare care să reprezinte zona și steagul sau emblema localității respective. Organizatorii vor asigura porcii care vor fi sacrificați  și tot ce este necesar pentru pârlit. Un porc va fi împărțit de două echipe stabilite prin tragere la sorți, care vor pregăti produse tradiționale zonei din care provin.

Concursul se va desfășura vineri 7 decembrie, iar jurizarea se va face sâmbătă seara, când vor fi decernate premiile și se va organiza o masă festivă cu lăutari și foc de tabără. „Este vorba de un eveniment organizat în Gorj între 6 și 8 decembrie la Hotelul Sara. Este o manifestare unde sunt invitate grupuri din Moldova, Ungaria și România. Va fi de fapt un concurs gastronomic, vor pregăti porcul de Crăciun, vor face preparate din el, specifice sărbătorilor de iarnă. Juriul va puncta originalitatea, cele mai diversificate produse, cel mai interesant produs, cel mai estetic stand, sacrificarea și tranșare porcului precum și prepararea, dar cel mai important gustul produselor”, a precizat Radu Ciobanu, președintele Filialei Antrec Gorj.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: