Condedescu condamnă atitudinea lui Iancu

Deranjat de declaraţiile publice făcute de patronul Timişoarei după jocul cu Pandurii, referitoare la prestaţia arbitrului Sorin Corpodean, preşedintele Marin Condescu a declarat ieri că oficialul timişorenilor ar trebui să fie mai temperat. Acesta la-a acuzat pe Iancu că a văzut alt meci pentru că echipa sa a obţinut un rezultat mincinos pe fondul norocului de care a beneficiat şi la acest meci, după ce etapa precedentă beneficiase tot de un autogol şi în partida cu FC Argeş.

Preşedintele Marin Condescu condamnă atitudinea lui Marian Iancu de a face reproşuri arbitrului Sorin Corpodean pentru meciul de la Târgu Jiu câştigat de echipa oaspete.  Maniera în care s-au impus jucătorii lui Balint kla Târgu Jiu printr-un autogol şi după ce gazdele au ratat un penalti, a demonstrat că cele trei puncte n-au fost meritate, mai ales că jocul prestat de FC Timişoara nu a fost de natură să impresioneze. Preşedintele Condescu crede chiar că arbitrul Corpodean a favorizat oaspeţii prin neacordarea unor cartonaşe galbene: „Timişoara şi spiritul echipei de acolo merită tot respectul nostru. Dar domnul Iancu nu are de ce să se ia de arbitrul partidei de la Târgu Jiu, înseamnă că dânsul a văzut alt meci. FC Timişoara nu cred că a avut mai mult de un singur şut pe poartă şi acela a fost de la mare distanţă. Corpodean nu avea cum să se implice, decât poate dacă ar fi dat al doilea galben lui Maghera pentru faulturi repetate. Domnul Iancu nu cred că ştie ce spune pentru că dincolo de rezultatul acesta mincinos, Timişoara nu a demontrat nimic la Târgu Jiu.”

Ghinion la cote maxime

Oficialul clubului Pandurii a mai precizat că Timişoara nu a fost oprită să câştige la Târgu Jiu de arbitri, fiind chiar ajutată de noroc: „Sunt convins că nu aceasta este valoarea Timişoarei dar nici noi nu suntem o echipă pe care domnul Iancu să o trateze în acest mod şi de care să spună ce nu trebuie de câte ori îi vine la gură. Îi respect echipa dar cred că trebuie să se şi controleze pentru că nu poate spune că la Târgu Jiu a fost cumva oprit de alte forţe să câştige ci doar că a fost ajutat de noroc. Noi am jucat ceva pentru dar nu ştiu dacă Timişoara a prins o zi foarte proastă sau noi, prin tactica pe care a adoptat-o Cârţu, am reuşit să anihilăm ceea ce-şi propuseseră ei. De aceea şi rămân surprins de declaraţiile lui Marian Iancu. Înseamnă că nu a văzut meciul nici la televizor cel puţin, că în tribună nu a fost. Dar l-au văzut ceilalţi oameni care se pricep şi spun că ghinionul a atins culmile lui maxime la acest meci.”

Diferenţa au făcut-o portarii

Condescu recunoaşte diferenţa de valoare dintre cele două echipe, care este favorabilă Timişoarei dar spune că diferenţa la acest meci au făcut-o doar portarii: „E clar că între noi şi cei de la Dinamo sau Timişoara e o diferenţă de valoare. Dar dacă Dinamo ne-a bătut pe noi printr-un joc de excepţie, care nu i-a mai reuşit în etapa a doua, Timişoara ne-a bătut din pură întâmplare. Adică ne-am bătut singuri, am avut puterea să ne-o facem singuri cum se spune pentru că Timişoara nu a dat gol. Diferenţa au făcut-o de fapt cei doi portari, al nostru că a luat gol plecând de la locul lui când mingea se ducea spre poartă şi al Timişoarei că a apărat un penalti.”  Preşedintele clubului gorjean a apreciat chiar prestaţia lui Corpodean  pe care l-a taxat totuşi pentru jocul mai dur al oaspeţilor: „Sincer cred că Sorin Corpodean a arbitrat bine meciul. Poate chiar trebuia să mai acorde câteva cartonaşe galbene oaspeţilor pentru jocul lor dur. Dacă e să căutăm nod în papură găsim şi noi, dar sunt greşeli inerente. Fazele importante au fost judecate aşa cum trebuie. Arbitrajul nu a influenţat deloc jocul. Iancu vorbeşte pentru că asta este meseria lui să sară ori de câte ori are şansă“.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: