Condescu a oprit negocierea contractelor de muncă din minerit

Sindicaliştii din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) sunt absolut bulversaţi când vine vorba de termenele pentru negocierea contractelor colective de muncă pe anul viitor. Dacă secretarul general al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), Gheorghe Etăgan, dăduse ca certă data de 25 octombrie pentru începerea negocierilor, ceilalţi sindicalişti din SNLO spun că s-a renunţat deocamdată la idee pentru că înfiinţarea noii companii energetice ar fi în discuţie la guvern săptămâna aceasta.

Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia amână negocierea contractelor de muncă pe anul 2012 până la înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia. Cel puţin asta anunţă sindicaliştii din cadrul SNLO şi asta pentru că înfiinţarea CE Oltenia ar fi pusă în discuţie în cadrul şedinţei de guvern de săptămâna aceasta. „S-a renunţat la această idee, aceea de a negocia contractele colective de muncă. Chiar ieri l-am întrebat pe domnul Condescu de comisiile de negociere şi mi-a zis că mai durează, că cel mai probabil nu vom negocia luna asta. El zice că ar fi în discuţie săptămâna asta la guvern înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia aşa că mai durează până vedem şi noi ce se întâmplă”, a declarat Vasile Bordei, liderul minerilor de la Roşia.

 „Baza unei negocieri e bugetul de venituri şi cheltuieli”

Afirmaţia potrivit căreia negocierile contractului colectiv de muncă pentru 2012 încep cu 25 octombrie i-a aparţinut secretarului general al USMO, Gheorghe Etăgan. Acesta a menţionat faptul că iniţial vor fi negociate aceleaşi drepturi ca şi în 2011 urmând ca în funcţie de bugetul pe anul viitor să fie stipulate şi alte drepturi ale minerilor. „Baza unei negocieri este bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2012 care la acest moment nu este definitivat. În principiu se negociază pe aceeaşi structură ca până acum iar în decembrie când se va şti exact atunci vom vedea dacă mai putem obţine ceva”, a menţionat Gheorghe Etăgan, secretarul general al USMO.  

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: