Condescu: Există resurse financiare la Pandurii pentru a ieşi din insolvenţă

Pandurii așteaptă miercuri să primească un nou termen în procesul privind reorganizarea clubului. Instanța de judecată a fixat următorul termen pe data de 20 aprilie dar clubul se aşteaptă la o prelungire a acestuia pentru a putea face prima plată către creditori.

Suporterii echipei locale de fotbal se întreabă care este viitorul clubului Pandurii în condiţiile actuale în care membri asociaţi care au ajutat echipa să promoveze în Liga 1, în anul 2005, şi apoi să acceadă în grupele Europa League, în 2013, s-au retras din asociere. Fostul preşedinte de la Pandurii, Marin Condescu, este optimist şi crede că echipa va supravieţui în continuare şi va putea ieşi din insolvenţă după ce va respecta planul de reorganizare. „Următorul termen este pe data de 20 aprilie şi noi sperăm să putem duce până a capăt această luptă pentru că resurse financiare există la Pandurii pentru a ieşi din insolvenţă. Aceste procese de insolvenţă, în condiţii de normalitate, se judecă din trei în trei luni. Justiţia nu are nici simpatii nici antipatii, judecă după documente, iar noi sperăm să reuşim să plătim tot ce e prevăzut în planul de reorganizare”, a spus la Radio Infinit fostul preşedinte de la Pandurii, actualmente creditor la club, precizând că Pandurii poate evita falimentul: „Fără nici un fel de problemă se poate evita falimentul, din punct de vedere financiar, da. Dar, din păcate, noi suntem doar doi oameni care ne luptăm cu o armată de jurişti. CEO de exemplu, am înţeles că are peste 100 de jurişti. Noi suntem doi şi avocaţii pe care reuşim să îi convingem cu resurse limitate şi cu legile insolvenţei să ne apere. Dar vom merge mai departe!”

Pandurii Târgu Jiu a intrat în insolvenţă în 2017 dar procedura de reorganizare s-a întrerupt în perioada de pandemie, între timp clubul câştigând procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu membri asociaţi şi având resurse pentru a ieşi din insolvenţă.

Vizualizări: 687

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: