Consilier PDL, la judecată cu primarul PSD

Consilierul local PDL Cristi Sîrbu din Jupâneşti a dat în judecată primăria şi consiliul local pentru că, de la începutul mandatului şi până acum, nu a primit indemnizaţie pentru şedinţele de comisie. Primarul Petre Guşiţă spune că Sârbu şi-a luat banii.

 „Consilierii din Jupâneşti au primit din 2008 încoace doar indemnizaţie pentru şedinţele de consiliu, nu şi pentru cele de comisie. Comisia de buget-finanţe, de exemplu, primeşte indemnizaţie doar două luni pe an, când este necesar să treacă bugetul, iar zece luni nu”, a explicat Cristi Sîrbu. Consilierul susţine că primarul PSD Petre Guşiţă este cel care nu vrea să dea respectivele indemnizaţii, chiar dacă astfel încalcă legea. Pe de altă parte, primarul comunei Jupânești spune că este singurul consilier care a dat în judecată primăria și nu știe de ce, având în vedere că și-a primit toți banii. Instanța va hotărî cine are dreptate. ”Este adevărat, a acționat primăria și consiliul local în instanță. Consilierul Cristi Sârbu de la PDL și-a primit toți banii, dar vom vedea la judecată. Este singurul consilier local care a încercat acest lucru și consideră că instanța îi va da alte drepturi. Consilierul Cristi Sârbu face parte din comisia buget-finanțe, care se întrunește o dată pe lună, înainte de ședința de consiliu local. Indemnizația presupune prezența consilierului la una sau două ședințe de consiliu sau una sau două ședințe pe comisii. Banii primiţi lunar trebuie să le justifice activitatea”, spune primarul Petre Gușiță din Jupânești.

Pentru fiecare şedinţă, indemnizaţia ar fi de 5% din salariul primarului. Având în vedere că fiecare comisie de întruneşte de 1-2 ori pe lună pentru a aviza proiectele de hotărâri de consiliu, ar fi vorba de zeci de şedinţe neplătite. Deocamdată Cristi Sîrbu este singurul consilier care a apelat la instanţă, Tribunalul Gorj stabilind termen de judecată data de 2 mai 2011.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: