Consilierii judeţeni, la „perfecţionare“ prin Europa

Consilierii judeţeni sunt invitaţi, pe banii Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, la un circuit de 7 zile prin Europa, sub pretextul unor cursuri de perfecţionare. Costurile cu toţi consilierii ajung undeva la 100.000 de lei. Perioada pentru perfecţionare este 11 octombrie-18 octombrie. Consilierii judeţeni au primit invitaţia şi fişa de înscriere pe mail, dar purtătorul de cuvânt al CJ Gorj, Oana Paloş, spune că deocamdată nu este nimic concret, ci doar discuţii interne, promiţând mai multe informaţii în cursul zilei de astăzi.

Consilierii judeţeni sunt invitaţi, pe banii contribuabililor, la un curs de perfecţionare de o săptămână care seamănă mai mult cu o excursie prin Europa. Consilierii vor merge cu un autocar de 4 stele şi sejurul va dura şapte zile, în perioada 11 octombrie-18 octombrie. Traseul este Târgu Jiu- Gyor- Salzburg- Praga- Viena- Budapesta, iar tematica cursului va fi politica europeană şi instituţiile UE. Tariful programului de perfecţionare este 975 de lei de persoană, iar transportul şi cazarea 2.600 de lei pe persoană.

invitatie_cj_ue

Consilierul judeţean al PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a confirmat că a primit invitaţia de a participa la acest curs, dar spune că răspunsul consilierilor liberali va fi NU. Vîlceanu susţine că de fapt se încearcă cumpărarea bunăvoinţei consilierilor judeţeni. El a mai semnalat şi că tematica este legată de politica UE, dar în oraşele în care vor ajunge aleşii judeţului nu sunt instituţii europene de însemnătate. „Noi nu vom merge. Din două motive. Primul: pe invitaţie se spune că tematica este legată de instituţiile europene, iar în oraşele trecute pe invitaţie nu e nicio instituţie importantă a Uniunii Europene. Şi doi: dacă vrei să faci cursuri de perfecţionare, trebuie făcute la timp, nu acum la finalul mandatului. Cred că domnul Ion Călinoiu (n.r. - preşedintele CJ Gorj) vrea să ne cumpere bunăvoinţa, ceea ce este nelegal. Cred că ar fi util să folosească aceşti bani pentru altceva, pentru judeţ, nu pentru mituirea consilierilor“, a declarat Dan Vîlceanu.

Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului, a declarat ieri că nu s-a luat vreo decizie în privinţa cursului, deşi consilierii primiseră şi invitaţiile.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: