Consilierul Staicu, soluţia PNL pentru Primăria Rovinari

Eugeniu Staicu este favorit pentru a prelua conducerea primăriei Rovinari, dacă PNL îl va schimba pe actualul viceprimar cu atribuţii de primar, Laurenţiu Chivu. Staicu este consilier PNL şi cel mai probabil candidat al partidului în 2016. Acesta a dezvăluit că el era în cărţi pentru candidatură cu luni bune înainte de decesul primarului liberal din Rovinari, Dorin Filip, din data de 8 august.

Staicu şi-a dat acceptul pentru preluarea şefiei PNL Rovinari, însă aşteaptă să vadă în ce condiţii i se oferă primăria. „Am fost consultat de liderii PNL referitor la preluarea conducerii organizaţiei de la Rovinari şi mi-am dat acordul în acest sens. Sunt liberal din 1997 şi consilier la al cincilea mandat. Le-am spus că, dacă doresc să-i ajut la Rovinari, trebuie mai întâi să parcurgem nişte etape. Cred că în această săptămână, cei doi copreşedinţi ai PNL Gorj se vor la Rovinari pentru a-mi da o decizie de coordonare a PNL Rovinari. Înainte de a accepta funcţia de primar interimar trebuie să vedem ce presupune asta, să vedem ce echipă mi-ar da posibilitatea să-mi fac, cine va fi următorul viceprimar, nu aşa oricum. Bineînţeles, că mă onorează o astfel de propunere, dar vreau să văd condiţiile mai întâi”, a declarat Eugeniu Staicu.

În cărţi pentru candidatură din primăvară

Eugeniu Staicu a dezvăluit că i s-a solicitat candidatura la Primăria Rovinari, din partea PNL, cu câteva luni înainte de decesul lui Dorin Filip. „Indiferent dacă voi ocupa postul de primar interimar sau nu, voi candida la următoarele alegeri. Sincer, înainte de a se întâmpla necazul cu domnul Filip, îmi dădusem acceptul în cadrul organizaţiei PNL de a candida la alegerile din 2016, chiar dacă trebuia să candidez împotriva domnului Filip. Mi-a fost solicitată candidatura chiar în perioada aceea în care Iordache de la Turceni voia să facă, împreună cu Filip, cărţile. În perioada aceea am fost abordat. Cei de la PNL mi-au spus că este nevoie de oameni cu experienţă, la nivel de Rovinari. Încă de atunci mi-am dat un accept de a candida în 2016. Acum e penibilă situaţia, dacă trebuia să candidez împotriva lui Filip era un succes”, a declarat Eugeniu Staicu, care a mai candidat în trecut, dar a fost pe locurile 3-4.

Staicu este director economic la societatea  Energomontaj, sucursala Rovinari, din anul 1993, fiind şi acţionar la societatea respectivă.

Staicu îi va reda poziţia lui Podaru

Eugeniu Staicu nu este de acord cu demisia lui Constantin Podaru din funcţia de administrator public al oraşului Rovinari. „Vicele Chivu e un băiat simpatic, e un tânăr de perspectivă. M-a abordat acum vreo 4-5 luni ca să facem echipă cu condiţia să-l menţin ca viceprimar, trăia domnul Filip, dar el n-a fost ordinator de credite, a fost mai mult un purtător de cuvânt, sarcinile care i s-au dat au fost minore şi atunci nu poţi să îndepărtezi oamenii buni de lângă tine. În curând va veni Curtea de Conturi, iar oamenii aceia trebuie să fie să dea răspunsurile cerute”, a declarat Eugeniu Staicu. Liberalul spune că el nu ar renunţa la serviciile lui Constantin Podaru. „Domnul Podaru e un om cu experienţă, de ce să nu recunoaştem că funcţia de administrator public a fost înfiinţată pentru prima dată la Rovinari. Din punct de vedere administrativ el a condus Primăria Rovinari, domnul Filip a fost un primar politic. Nu ştiu dacă în trei de mandate, Filip a participat la 10 şedinţe de Consiliu Local, cumulat”, a declarat Eugeniu Staicu.

CRITICI

Şi liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, crede că Laurenţiu Chivu a greşit debarasându-se de Constantin Podaru. „A fost o echipă şi echipa trebuie să ducă la bun sfârşit proiectul şi programul primarului Filip, din respect pentru dumnealui. Eu cred că nu ar trebui să se facă vreo schimbare în conducerea”, a declarat Cârciumaru.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: