Contractul primăriei cu Polaris, prelungit până în 2033

Municipalitatea a prelungit contractul de salubrizare a oraşului încheiat cu Polaris până în 2033. Prelungirea s-a realizat cu condiţia de a moderniza sistemul actual de colectare a deşeurilor prin realizarea unor platforme subterane. Valoarea totală a investiţiei se ridică la circa 600.000 euro.

Consilierii locali au aprobat ieri în şedinţă încheierea unui act adiţional la contractul de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare a municipiului Târgu Jiu, încheiat cu SC Polaris M Holding SRL. Prin acest act adiţional durata iniţială a contractului de cesiune se prelungeşte cu 13,5 ani, adică până în luna martie 2033.

Prelungirea contractului s-a făcut cu o condiţie, aceea ca Polaris să realizeze 60 de platforme subterane în municipiul Târgu Jiu. „Domnul Daniel Banga, director general al Polaris, şi-a exprimat acordul de colaborare în vederea realizării unor platforme subterane pentru containere de 1.100 litri, realizându-se astfel modernizarea sistemului actual de colectare a deşeurilor, solicitând prelungirea duratei contractului cu perioada necesară amortizării investiţiei”, se arată în raportul semnat de Grigore Jianu, directorul Administraţiei Publice Locale şi Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

Suma care urmează să fie investită de Polaris este de 559.300 euro, fără TVA. Platformele urmează să fie realizate în 2 etape. În prima etapă vor fi construite 40 de platforme subterane cu 4 containere în perioada 2013-2015 şi 20 de platforme subterane cu 3 containere în perioada 2015-2017. 

Platformele vor avea o structură subterană din beton şi un dispozitiv de acţionare hidraulic. Pentru amenajarea acestora se impun săpături, pietruiri şi finisare la suprafaţă cu gresie şi dale de piatră.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: