Copiii de la cluburile sportive au liber la antrenamente

Copiii de la cluburile sportive şcolare sau private pot reîncepe pregătirea fizică în regim de trei persoane, aşa cum s-a stabilit deja la nivel naţional. Ministrui Sportului, Ionuţ Stroe, a spus că regimul care se aplică cluburilor de seniori sunt asplicabile şi la nivel de copii, cu respectarea regulilor de distanţare socială.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat că toate cluburilor sportive de copii pot reîncepe pregătirea fizică, în regim de trei, respectând ordinul Ministerului. Astfel, pot fi efectuate exerciții fizice în aer liber respectând distanțarea fizică.  „În momentul de față am putut permite tuturor sporturilor să facă, de exemplu, pregătire fizică generală în regim de trei participanți. Nu înțeleg de ce cluburile de fotbal n-ar putea să facă lucrul acesta şi la nivel de copii. Există disponibilitatea din partea foarte multor antrenori, de exemplu, în a-și face un program prelungit și a lucra cu câte trei copii. Cel puțin pentru faza de început, că noi reevaluăm situația din două în două săptămâni, ar putea face acest lucru. Până la urmă, pregătirea fizică face parte din orice fel de disciplină sportivă, chiar dacă, de exemplu, ești la handbal, cum e copilul meu cel mare. Poți să ieși afară câte trei persoane și să practici alergări ușoare, exerciții fizice cu greutatea corpului, de ce nu, poate chiar aruncări, dacă folosești individual mingea. Există posibilități. Dacă cluburile studiază foarte bine ordinul pe care noi l-am dat, orice sport, în condițiile în care iese în aer liber, ar putea în regim de trei cu distanțare doi metri în regim de repaus, șase în regim de efort să repornească activitatea”, a declarat Ionuț Stroe.  Acesta a spus că este optimist în ceea ce privește reluarea antrenamentelor colective. „Eu cred că cluburile sportive în curând vor avea posibilitatea să facă chiar antrenamente colective”, a precizat Stroe.

La Târgu Jiu cluburile sportive de copii încă nu au reluat antrenamentele dar sunt o serie de sportivi, printre care şi copii, care aleargă zilnic pe pista Stadionului Municipal, acolo unde accesul este liber pentru toată lumea. CSM Târgu Jiu însă nu a reluat activitatea la nivel de copii, şi nici nu a anunţat când se vor putea prezenta copii din nou la antrenamente.

Vizualizări: 560

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: