Copiii din Centrul de Zi nu au rechizite în prag de an şcolar

Centrul Maternal di Târgu Jiu se confruntă cu mari lipsuri financiare. Conducerea instituţiei spune că abia plăteşte utilităţile, iar la furnizorii de produse alimentare se înregistrează deja restanţe de plată de 400 de milioane de lei vechi. Mai rău este că în prag de an şcolar cei 16 copii din Centrul de Zi nu au haine noi, încălţăminte şi rechizite pentru a putea merge la şcoală.

Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal, spune că faţă de anul trecut, când le-a cumpărat de toate copiilor din Centrul de Zi pentru a merge la şcoală, acest an este unul extrem de sărac. Nu are bani să le cumpere celor 16 copii care merg la şcoală nici măcar rechizitele necesare. De asemenea, doi copii din cadrul Centrului Maternal, fraţi a doi bebeluşi, urmează şi ei să meargă la grădiniţă în acest an, dar nici pentru ei nu se găsesc resursele necesare. „Cei doi copii urmează să fie trimişi la o grădiniţă din zona Piaţa Mică. Pentru aceştia ne preocupăm să formulăm solicitare către grădiniţa respectivă şi să le cumpărăm minimum necesar”, spune Gheorghe Milosteanu. De asemenea, acesta mai spune că pe lista de priorităţi se află plata utilităţilor şi a furnizorilor de alimente. „Ne confruntăm cu mari lipsuri financiare. Alocaţiile bugetare sunt cu totul insuficiente. Acordăm prioritate utilităţilor. Primele ordine de plată sunt cele care merg către furnizorii de servicii către unitatea noastră, precum electricitate, apă, canal. Urmează furnizorii de produse alimentare, iar în al treilea rând furnizorii de alte bunuri materiale. Înregistrăm deja restanţe de 400 milioane de lei vechi la furnizorii de alimente şi alte bunuri materiale”, menţionează Gheorghe Milosteanu.

Puţini bani la rectificarea bugetară

La ultima rectificare bugetară Centrului Maternal din Târgu Jiu i-au revenit doar 200 milioane de lei, care ar asigura salariile pentru cei 26 de angajaţi doar pentru o jumătate de lună, respectiv luna august. „Pentru lunile următoare nu mai avem bani alocaţi. Suntem descoperiţi la cheltuieli pe următoarele trei luni”, afirmă Milosteanu. Din cauza salariilor mici mai mulţi angajaţi au preferat să părăsească instituţia şi să ia calea străinătăţii în căutarea unor slujbe mai bine plătite.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: