Craiovenii vin să fure poşete la Târgu Jiu

Doi tineri din Craiova s-au ales cu cătuşe la mâini după ce au furat de la o gorjeancă poşeta pe care femeia o avea deasupra căruciorului pe care îl folosise la cumpărăturile pe care le făcuse la un supermarket de la marginea municipiului Târgu Jiu. Indivizii au venit 120 de km şi şi-au parcat maşina, una cu volan pe dreapta, înmatriculată în Marea Britanie, după care au aşteptat până când au văzut că din magazin iese cu căruciorul plin şi complet neatentă o doamnă.

Unul dintre ei a furat poşeta în câteva clipe, după care, cu maşina, cei doi au încercat să se facă nevăzuţi. Oamenii legii au instituit imediat operaţiunea „Năvodul”, blocând intrările şi ieşirile din judeţ, în filtrul de la Ţânţăreni picând şi cei doi craioveni. Cei doi au fost prinşi în exact 59 de minute de la primirea apelului prin 112, în condiţiile în care aceştia au mai oprit pe drum pentru a alimenta cu motorină.

Iniţial, Dragoş Cătălin Săndulescu şi Ştefan Florentin Grăsune, l-au luat pe „nu” în braţe, dar, la percheziţia corporală amănunţită, poliţiştii au descoperit la unul dintre ei suma de 1000 de lei ascunsă tocmai la ciorap, la propriu, banii fiind băgaţi aproape de degetele de la picioare, suspecţii având convingere că nimeni nu o să-i caute atât de „profund”. Ulterior, aceştia şi-au recunoscut faptele şi chiar le-au arătat poliţiştilor locul de la podul de peste Jiu, la Vârţ, unde au aruncat poşeta pe care o furaseră. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii să mai descopere în geanta femeii încă 5000 de lei şi nişte bijuterii, puse într-un buzunar „secret”. Craiovenii au făcut ochii mari şi şi-au mărturisit faptele, neezitând să-i ia la înjurături pe ziarişti atunci când au fost întrebaţi despre cele întâmplate. Judecătoria Târgu Jiu a emis mandate de arestare preventivă pe numele lor, unul dintre ei fiind acuzat de furt calificat, iar celălalt de complicitate la furt calificat, de abia înainte de Paşti aceştia având şanse să redevină liberi, dacă nu le este prelungit mandatul. Amândoi au contestat sentinţa şi aşteaptă ziua de azi să vadă dacă la recurs va exista vreun magistrat care să interpreteze probele din dosar în favoarea lor şi să-i facă „scăpaţi” mai din timp.

Vizualizări: 245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: