Cum gândeşte un pesedist

Cum gândeşte Ion Călinoiu, nu orice pesedist, dar am evitat să fac asocierea de cuvinte în titlu, ca să limitez numărul de ironii. Da, Ion Călinoiu gândeşte pesedist. Liberala Mădălina Ciolocoi trebuie să îşi dea demisia din Consiliul Judeţean Gorj, zice Călinoiu, pentru că a ascultat de PNL, nu de PSD, în jocul politic privind majoritatea din CJ Gorj. De fapt, Ciolocoi a avut de ales între demiterea ei şi demiterea unui social-democrat şi a ales să plece omul PSD. Ce tupeu! Păi, vorba unui alt pesedist, Adi Tudor, dacă nu-i mai place în Gorj, să se mute.

Lui Călinoiu nu i se pare normal ca un politician să facă politica propriului partid, decât dacă e pesedist. Dacă este liberal, pedelist sau pepededist, trebuie să facă politica PSD. Lui Călinoiu i s-a părut firesc ca primarii PNL să se lase cumpăraţi cu fonduri guvernamentale pentru a face campanie pesedistă. Nu a priceput de ce au mai fost şi excepţii, de ce unii nu au înţeles să trădeze. Cred că şi ăia doi-trei primari care s-au dovediţi corecţi cu partidele lor ar trebui să demisioneze, cel puţin după logica lui Călinoiu.

Prin declaraţiile pe care le face, Ion Călinoiu arată zi de zi că nu are noţiuni elementare de democraţie. Nu înţelege că, în Gorjul anului 2014, trei partide se pot asocia pentru a forma o majoritate împotriva unui partid mare, care îşi tratează fără respect şi adversarii, dar şi partenerii. Pentru Călinoiu, care după 20 de ani de dormit în Palatul Administrativ are probabil impresia că e casa lui, Ciolocoi a dat dovadă de slugărnicie faţă de propriul partid, pepedediştii au fost biete victime ale fostului preşedinte Nicoleta Mocioi, iar pedelistul Dan Vâlceanu nu are 7 ani de acasă.

Sunt mulţi care zic că alianţa PNL-PDL-PPDD nu va rezista în Gorj după demiterea Niculinei Mocioi de la şefia PP-DD. Eu cred că cei 18 consilieri nu şi-au spus ultimul cuvânt. Iar primul vinovat pentru asta este Ion Călinoiu, devenit insuportabil pentru foarte mulţi gorjeni.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: