De la micul Titulescu la micul Hitler

Dacă nu l-aş suspecta de prostie pe Victor Ponta, l-aş cataloga ca fiind o persoană sinceră care spune ce are de spus, chiar dacă nu gândeşte ce spune. Ultima prostie monumentală pe care doctoral în drept copiat ,Victor Ponta, a declarat-o  senin şi mândru de  adâncimea gândurilor sale, este cea legată de modificarea rânduielilor în statul de drept pe care are de gând să o facă prin modificarea Constituţiei.

Ponta spune că ar trebui ca deciziile Curţii Constituţionale să poată fi modificate în parlament cu o majoritate constituţională de două treimi. Cu alte cuvinte, două treimi din viitorii parlamentari de toate naţiile, profesiile şi apucăturile pot când vor muşchii lor să nu ţină seama de deciziile ultimului for care veghează la respectarea legii în această ţară şi să modifice deciziile CCR după pofta şi interesul lor. Asta înseamnă că "oamenii" aleşi cu penseta dintre foşti CAP-isti, actuali baroni locali, care plătesc pentru scaunul din Parlament cca. 200 mii  de euro aşa cum s-a mai aflat din când în când, cu Rolexuri pe mâini, cu doctorate cumpărate, cu facultăţi absolvite în biroul rectorului, incompatibili dar bogaţi, şantajabili şi şantajişti, aceştia pot să facă ce vor pe legile ţării dacă la un moment date ele nu convin cutărui şef de partid sau cutărui baron sau baronet important.

Ponta, doctorul în drept copiat, ştie cât de uşor pot fi manipulaţi parlamentarii aleşi nu pentru calităţile lor juridice, ci pentru cu totul alte criterii şi-i preferă în pofida celor 9 judecători de la Curtea Constituţională cu pregătire în domeniu şi cu experienţă uneori de necontestat. Unde dracu o fi auzit aşa ceva Ponta? Unde o fi văzut el că o decizie a unei Curţi Constituţionale poate fi schimbată de Parlament? Ceea ce Curtea Supremă în SUA, Curtea Constituţională în Germania etc. decide nu mai poate schimba nimeni, nici măcar Ponta cât e el de doctor! Cum poate crede Ponta că o decizie a unor specialişti în drept poate fi modificată de  oameni aleşi politic, fără pregătire de specialitate?

Dacă l-aş crede pe Ponta ar trebui să realizez că Gigi Becali, secretara lui Dragnea  şi alţii ca ei (pentru că în Parlament poate ajunge practic oricine) vor face ce vor cu deciziile judecătorilor de la CCR. Pentru că e convins că va câştiga alegerile, Ponta nu-şi mai ţine limba conectată la creier şi a şi început să ne spună ce prăpăstii o să pună la cale şi cum ne va duce el spre dictatură. Putem vorbi despre felul în care funcţionează Curtea Constituţională, despre felul în care sunt numiţi judecătorii ei, despre o reformă a acestei Curţi, dar ceea ce a declarat premierul acestei ţări este un lucru foarte periculos care ne îndreaptă către tirania majorităţii pe care Ponta speră s-o obţină după aceste alegeri.

Şi Hitler a fost ales tot de un parlament cu 2/3 în lipsa unei Curţi Constituţionale. Vrea cumva micul Titulescu să devină micul Hitler?!

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: