Decenii de puşcărie pentru hoți din Valea Jiului

Gruparea formată din 12 indivizi care la începutul anului au făcut mai multe jafuri pe şantiere în Defileul Jiului a primit acum pedepsele decise de judecători.

Pe lângă furturile nenumărate comise de aceștia, hoții nu au ezitat să îl bată pe un paznic pentru a putea să fure apoi în voie, omul ajungând atunci la spital, ceea ce i-a și alarmat pe polițiști, oamenii legii mobilizându-se pentru a destructura gruparea respectivă.

„Tatăl hoților” din această gașcă este Florin State, care l-a avut permanent ca ajutor de nădejde pe fiul său, Laurențiu Daniel, Judecătoria Târgu Jiu dispunând condamnarea lor la mulți ani de închisoare pentru fiecare faptă în parte. „Aplică pedeapsa cea mai grea, aceea de 4 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă sporul de 5 ani şi 6 luni (o treime din totalul celorlalte pedepse ), pedeapsa de executat fiind de 10 ani închisoare... Menţine arestarea preventivă a inculpatului”, a decis instanța în cazul seniorului, juniorul primind și el cu o jumătate de an mai puțin la pedeapsa finală. Ceilalți indivizi au primit pedepse care variază de la câteva luni la câțiva ani, de la toți instanța dispunând confiscarea unor sume de bani și plata de daune, în funcție de faptele în care au fost implicați.

„Confiscă de la fiecare din inculpații State Florin, State Laurențiu Daniel, Anghel Claudiu Petru, Curelar Nicolaie și Lingurar Petrică Marius, suma de câte 260 lei . Admite cu precizarea ulterioară cererea părții civile SC ENEL Distribuţie Banat. Obligă în solidar inculpații State Florin, Căldărar Lazăr, State Laurențiu Daniel, Curelar Nicolaie și Lingurar Petrică Marius, la plata către partea civilă a sumei de 20.794 lei, cu titlu de despăgubiri. Admite cererea părții civile SC Stadielco SRL Petroşani. Obligă în solidar inculpații State Florin, State Laurențiu Daniel, Anghel Claudiu Petruș, Curelar Nicolaie și Lingurar Petrică Marius, la plata către partea civilă a sumei de 5490 lei, cu titlu de despăgubiri. Constată parțial recuperat prejudiciul, în limita sumei de 5000 lei, de către partea civilă Sucursala Regională CFR Craiova. Admite în parte cererea părții civile. Obligă în solidar inculpații State Florin, State Laurențiu Daniel, Anghel Claudiu Petruș și Lingurar Petrică Marius, la plata către partea civilă a sumei de 700 lei, cu titlu de despăgubiri”, a stabilit instanța.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: